Cisteci podmorje našli granatu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom cišcenja podmorja na Stoji i Valovinama u kojoj sudjeluje 50-ak ronilaca u subotu ujutro je pronadena granata. Iz Operativno-komunikacijskog centra PU istarske doznajemo da im je s terena o pronalasku granate dojavljeno oko 11 sati pa je ondje odmah poslan policijski službenik koji osigurava podrucje na kojem je nadena granata.

Oko 14.30 na mjesto dogadaja stigli su pirotehnicari koji su izvadili eksplozivnu napravu iz podmorja i otpremili je na sigurno radi uništenja. Zasad nije poznato koliko je dugo granata bila u moru, ali se, s obzirom na visok stupanj korozije, pretpostavlja da je ondje dulji niz godina.



Inace, eko-akciju su organizirali Grad Pula i Turisticka zajednica te pulska Zajednica tehnicke kulture, a sve u sklopu tradicionalne akcije "Neka moja Istra blista". Podmorje ce cistiti 50-ak ronilaca iz istarskih ronilackih klubova.

U prikupljanju izvadenog otpada pomoci ce i ucenici Tehnicke škole, a prikljucit ce im se i gosti iz Slovenije i Novalje. U akciju je ukljucena i pulska Herculanea koja ce odvesti otpad.


Podijeli: Facebook Twiter