Čiste i sigurne plaže Medulinske rivijere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U općini Medulin održana je tradicionalna akcija čišćenja podmorja "Clean up the Med Day" koja se održava na cijelom Mediteranu, a u Medulinu traje već 20 godina, pod nešto izmijenjenim nazivom, "Clean Up Medulin 2017.". Osim ekološkog, ovogodišnja akcija imala je za cilj i poboljšati uvjete sigurnosti kupača na plažama. Pedesetak ronilaca čistilo je sve plaže Medulinske rivijere, od Pješčane Uvale do Kažele, koje su pod nadzorom medulinske spasilačke službe.

Uklonili su sve što ne pripada moru, a najviše krhotine stakla ili drugog što bi moglo ozlijediti kupače. Prema naputcima Brigite Šimunac, voditeljice spasilačke službe, korigirane su već postavljene psihološke brane na moru.

U ime organizatora Lucio Lorencin kaže da su ove godine okupili i stotinjak sudionika. U organizaciji Ronilačkog saveza Istarske županije, došli su ronioci iz CPA Pula, KPA Medulin, RK Rabac, EKO More, RSK Mladost i RK Centar kao domaćin. Pridružili su se i ronioci iz Italije, Slovenije, Austrije i Njemačke, gosti ronilačkog centra "Shark" iz Medulina, te medulinski ribari. Po obavljenom poslu organizirano je natjecanje u streličarstvu, gdje je prvo mjesto odnio Kinfa, drugi je bio Tone Šimera, a treća Nadalina. Prijatelji iz zabavnog parka "Adrenalina" ugostili su najmlađe sudionike akcije. Pokrovitelj je TZ Medulina. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter