Čistačici izvanredni otkaz jer se pokušala ubiti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Općinskog suda u Samoboru Darko Župančić, uručio je izvanredni otkaz namještenici - spremačici - koja je "uslijed psihičke rastrojenosti pokušala izvršiti samoubojstvo".

Nesretna radnica, prema policijskom izvještaju kojeg je poslodavac iskoristio za obrazloženje izvanrednog otkaza, 7. travnja u vremenu od 20 do 20.30 sati pokušala se ubiti skokom s krova Općinskog suda u Samoboru.

Zadobila je teške ozljede, a nakon liječenja u KBC-u Zagreb od konca travnja liječenje je nastavila u Psihijatrijskoj bolnici "Sveti Ivan".

Poslodavac, predsjednik Općinskog suda u Samoboru životnu dramu namještenice iskoristio je kako bi joj uručio izvanredni otkaz s obrazloženjem  kako ona zbog pokušaja samoubojstva nije obavila posao kojeg je preuzela - čišćenje zgrade suda. Odnosno, pokušaj samoubojstva okarakterizirao je kao "osobitu tešku povredu obveze iz radnog odnosa i gubitak povjerenja".

Ministarstvo pravosuđa, kako doznajemo, zaprimilo je informaciju o ovom slučaju te ga provjerava. Tako se uskoro može očekivati i reakcija Ministarstva. (G. GALIĆ/Novi list)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter