Ciscuttijeva: Svaka jača kiša nosi fekalije u zgrade

I tijekom zadnje jake kiše krajem kolovoza Ciscuttijeva je bila poplavljena
I tijekom zadnje jake kiše krajem kolovoza Ciscuttijeva je bila poplavljena

Tijekom nekoliko zadnjih obilnijih kiša na području Pule uvijek isti problem zadesi stanare donjeg dijela Ciscuttijeve ulice, uz zgradu Glazbene škole. Plavljenja u toj ulici, rekli bi stanari, poprimaju gotovo biblijske razmjere, o čemu su prije svega interno razgovarali, a potom obavijestili i sve nadležne institucije, od gradskih vlasti i Herculanee do Zavoda za javno zdravstvo.

"Plavljenja koja nam uzrokuju velike štete u zgradama i poslovnim prostorima počela su nam se učestalo događati. Ista stvar dogodila nam se u srpnju te dvaput u kolovozu. To je postao kronični problem zbog kojeg sa strahom iščekujemo prognozu i gledamo u oblake. Kadgod padne samo malo jača kiša poplavi ne samo ulica, već i poslovni prostori u novoj zgradi do Glazbene škole.

Osim što je poplavljena, cijela ulica i naši poslovni prostori smrde, jer problem nisu samo oborine, već se voda iz kanalizacijskih šahtova zajedno s fekalijama počinje dizati na ulicu, jednostavno počinje ključati, i diže se i do pola metra iznad razine ceste i ulaznih vrata poslovnih prostora.

Takva prljava voda, pomiješana s fekalijama, ulazi u poslovne prostore i sustavno nam uništava sve što se nalazi u njima, od namještaja do kompjutora i ostale opreme", kaže jedan od predstavnika stanara Igor Šarić. Ističe da im troškove više ne žele pokrivati ni osiguravajuće kuće.

Dodatni je problem, upozorava, što smrdljiva voda ulazi i u zidove i onda cijele zgrade i ulica smrde po fekalijama.

Po odgovoru koji smo mi dobili od nadležnih iz Grada Pule, problem plavljenja u Ciscuttijevoj ulici vezan je prije svega za prolazak podzemnog kanala Pragrande ispod te prometnice, koji postaje usko grlo grada u pogledu oborinske odvodnje.  (piše S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter