Ćiro: Meksiko je taktički razbio Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Miroslav Ćiro Blažević, bivši hrvatski izbornik koji je s "vatrenima" 1998. godine osvojio broncu, kritizirao je taktiku izbornika Nike Kovača kazavši da je Meksiko "taktički razbio" Hrvatsku.

"Nezgodno mi je o tome govoriti, ali Meksiko nas je taktički razbio. Ovo što smo vidjeli bio je poraz trenera, ovaj Meksikanac apsolutno je nadmudrio našeg mladog izbornika koji je talentiran, ali i neiskusan. Da se iskustvo može kupiti, onda ga ne bi ni trebalo akumulirati", rekao je Blažević za internetski portal Radiosarajevo.

Posebno je bio razočaran time što je hrvatski veznjak Ivan Rakitić igrao na "pogrešnoj poziciji".

"On nije igrač za mnogo defanzivnih zadaća. Pa u Sevilli je bio najbolji igrač momčadi upravo s pozicije ofanzivnog veznog. Vidjeli ste sve, kada je dobio žuti karton, izgubio se na terenu jer se igrači izgube kad ne igraju na svojim pozicijama", pojasnio je Blažević.

No bivši hrvatski izbornik smatra da se unatoč svemu nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu treba pružiti prigoda Niki Kovaču da nastavi voditi momčad "vatrenih", dok istodobno za reprezentaciju Bosne i Hercegovine tvrdi da treba novog izbornika nakon što je Safetu Sušiću, njegovom naljedniku tna klupi te reprezentacije i formalno istekao ugovor. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter