Cirkuske radionice u Svetvincentu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Art centar u Svetvincentu od 13. do 25. listopada ugostit ce kompaniju cirkuserije My!Laika koja ce održati besplatne radionice cirkuskih vještina za djecu od sedam do 15 godina.

Održavat ce se 16. i 17. listopada od 10 do 13 sati. Djeca ce uciti o vještinama kao što su akrobacije i žongliranje. Radi se o znanjima koja su primjenjiva u svakodnevnom životu kao kvalitetna rekreacija i zabavan hobi, a istovremeno poticu kreativnost, pomažu razvoju psihomotornih sposobnosti i improvizacijskih mogucnosti.

Prezentacija radionica održat ce se u nedjelju, 24. listopada, u 20 sati u Art centru.

Kompaniju My!Laika! sacinjavaju Eva Ordonez Benedetto (Argentina), Elske Van Gelder (Nizozemska), Salvatore Frasca (Italija) i Philine Dahlmann (Njemacka) - putujuci umjetnici koji žive na relaciji Pisa - Barcelona -Toulouse.

My!Laika predstavlja mješavinu vrhunske cirkuserije, apsurdne komedije, viziju kazališne iskrenosti u potpunom nadrealizmu odnosa izvodaca, publike i scenskog prostora.

Ovi umjetnici istražuju svijet uvjereni da je najvažniji zadatak na pozornici zapanjujuca umjetnost cirkuserije sa svim svojim adrenalinom, silinom emocija, spektakularnim ritmom, konstantnom borbom s granicama i vizualnom poezijom.

Rezidencija kompanije My!Laika prva je u nizu ugošcivanja hrvatskih i inozemnih umjetnika u Sventvincentu u organizaciji Festivala plesa i neverbalnog kazališta.

Projekt je ostvaren u suradnji s Cirkuskim informacijskim centrom, a realiziran uz potporu Opcine Svetvincenat i Istarske županije.


Podijeli: Facebook Twiter