Cirkus Safari: Od akrobata do motociklista

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Spretni akrobati, zabavni klaunovi i hrabri motociklisti neki su od zabavljača Cirkusa Safari, koji ovih dana na Marsovom polju oduševljava i pulsku publiku.

Bogat program dvosatnog nastupa otvara atraktivni konjanik s bakljama na bijelom konju, a glasan pljesak publike, u kojoj su bila brojna djeca, izazvali su i konji koji plešu te se nakon svoje točke poslušno naklone publici.

U jednoj od točaka nastupaju i volovi, koze, ovce, magarac na kojem jaše pas pa i guske koje slušaju naredbe krotitelja. Upravo su nastupi životinja u Cirkusu Safari iz Berlina izazvali podosta kontroverzi u javnosti.

Kako nam kaže moderatorica i voditeljica Cirkusa Iva Zrinski, pri nedavnom boravku u Rijeci na poziv udruga za zaštitu životinja obišla ih je inspekcija, no nastupi su im dozvoljeni jer koriste samo domaće životinje. Svi su izvođači ipak vrlo zadovoljni odazivom publike na turneji po Hrvatskoj.

- Odaziva se popriličan broj ljudi, u Puli ih bude oko 350 po predstavi. Imali smo i turneju po Dalmaciji i bilo je vrlo lijepo. Prije nekoliko godina cirkus je bio na turneji po unutrašnjosti Hrvatske, a sad smo se odlučili obići obalne gradove i izvođači su oduševljeni pa će sigurno opet doći ovdje, rekla je Zrinski dodajući da Cirkus ima turneje po cijeloj Europi, a u Puli boravi do nedjelje nakon čega odlazi u Rovinj.

Tijekom pauze cirkuske predstave posjetitelji su mogli razgledati i mali cirkuski zoološki vrt u kojem su smještene životinje iz predstave, a bilo je organizirano i fotografiranje s "poglavicom", koji je na svom crno-bijelom konju također imao zapažen nastup.

Svojim se točkama istaknuo i akrobatski par plesača na svili, u jednoj od točaka pak sudjelovali su i dobrovoljci iz publike, a predstava je okrunjena adrenalinskom vožnjom trojice motociklista u "kugli smrti", koji su svojom hrabrošću oduševili okupljenu publiku. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter