Cirkus na pulskoj tržnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog pokušaja da mu zapecate ugostiteljski objekt u zgradi tržnice u petak ujutro je novinare Glasa Istre nazvao vlasnik lokala "F&N" Sinanudin Hodža. Prema njegovim rijecima, sanitarna inspekcija trebala je zatvoriti njegov lokal nakon svih dogadaja koji su prethodili, a o kojima je Glas Istre pisao proteklog tjedna. Pred novinarima je tvrdio da je uvjeren da je rijec o cistom zastrašivanju i mobingu, a ne prekršaju zbog kojeg bi mu trebali zatvoriti lokal.

Podsjetimo da je prošlog tjedna izazvao incident kada je, zbog ogranicavanja radnog vremena ugostiteljskim objektima u zgradi tržnice razbio portun na stepenicama koje vode u objekt sa strane Narodnog trga.

- Inspektoricu je u lokal poslala Uprava Tržnice, nikome se nije predstavila, došla je bez naloga i sada nam želi zapecatiti lokal, ustvrdio je pred novinarima Hodža. Smatra da ona to ne smije napraviti ukoliko nekome nije ugroženo zdravlje, a odgovorno tvrdi da o tome ovdje nema ni govora.

Mada smo i od inspektorice na terenu pokušali doznati zašto zatvara lokal, ona nas je, ocito i sama iznervirana cijelom situacijom, pokušala udaljiti rijecima da ce nas tužiti.

Iako smo joj se uredno predstavili i pokušali pojasniti da i mi samo radimo svoj posao te da su nas pozvali vlasnici objekta koji tvrde da ne posjeduje nalog za zatvaranje objekta, nije nas htjela saslušati, tvrdeci da joj "ne damo raditi" zbog cega se u cijelu pricu ukljucio i jedan od prisutnih policijskih djelatnika. No, nakon provjere dokumenata, rekao nam je da možemo i dalje obavljati svoj posao.

Vec napetu atmosferu dodatno su naelektrizirali brojni ljudi koji su se u zgradu tržnice poceli sklanjati od proloma oblaka te su se tiskali oko lokala. Iskoristivši gužvu, vlasnici su na njega izvjesili vec pripremljen (?!) transparent "Zatvoren zbog mobinga i diskriminacije" nakon cega su odbili fizicki zatvoriti lokal dok im inspektorica ne pokaže službene isprave i nalog po kojem su to dužni uciniti.

U cijeloj zbrci inspektorica je odjednom nestala, a da nije zatvorila lokal. Navodno se kasnije vratila... (Piše Borka PETROVIC)

CIJELU PRICU PROCITAJTE U SUBOTNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter