Čipkice oduševile zanimljivim programom

Čipkice u Kaštelu (M. RIMANIĆ)
Čipkice u Kaštelu (M. RIMANIĆ)

Zagrebački etno-zbor Čipkice oduševio je posjetitelje šestog  međunarodnog festivala tradicijske glazbe TradeInEtno.

Na jedinstvenoj ljetnoj pozornici u pazinskom Kaštelu, popularne su Čipkice na oduševljenje publike izvele zanimljiv program sastavljen od hrvatskih tradicijskih pjesma uz dvije bugarske, kojima su pokazale svu raskoš tradicijske glazbene baštine, ali i svoje zavidne vokalne potencijale.

"Šarajući" glazbom prostorima hrvatske glazbene baštine ovaj je ženski zbor prikazao kako se u pojedinim krajevima pjeva, veseli pa i glazbeno promišlja život i sudbina. Ovako koncipiran koncertni program na sažet je, ali i sadržajan način predstavio presjek najljepših hrvatskih tradicijskih pjesma zagrnutih modernim glazbenim plaštem.

Oduševljenje publike bilo je toliko, da su Čipkice, već pomalo "napuklih", ali još uvijek izražajnih vokala otpjevale dodatak od nekoliko hrvatskih pjesma, ali i nekoliko s drugih meridijana. Zahvaljujući svemu tomu publika, koja se u popriličnom broju okupila u Kaštelu mogla je uživati u vrhunskom glazbenom događaju koji je zadovoljio i najizbirljivije sladokusce zborske pjesme.

Nekoliko pjesma Čipkice su izvele uz pratnju vrsnog gitarista Allana Skrobea, švedskog glazbenog pedagoga voditelja glazbenog kampa festivala.

TradeiInEtno nastavlja se u petak 20.lipnja koncertnom skupine Kolollira iz Zagreba, a u subotu na zatvaranju festivala nastupit će alžirski bend Djmawi Africa. Prije njih će polaznici kampa pokazati što su naučili u Pazinu za trajanja festivala. Svi koncerti održavaju se u Kaštelu i počinju u 21 sat, a svake festivalske večeri u "Bunkeru" ili u Kaštelu se održava Jam session. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter