Cinovnici na posao u kratkim hlacama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradska uprava Seula pozvala je svoje djelatnike da tijekom ljeta nose kratke hlace u uredima kako bi uštedjela na klimatizaciji kojom se troši puno elektricne energije, rekao je u utorak jedan mjesni dužnosnik.

Gradonacelnik južnokorejskog glavnog grada Park Won-Soon promovirat ce ljetnu radnu odjecu na reviji u utorak u sklopu kampanje "Super cool Biz".

Cetvrtu godinu zaredom vlasti pokušavaju uvjeriti djelatnike da ostave odijela i kravate kada nemaju poslovni sastanak izvan uprave, a sada ih prvi put pozivaju da dolaze u kratkim hlacama.

Tijekom ljeta temperatura u državnim prostorijama ne bi trebala biti niža od 28 stupnjeva C ili 26 u privatnim poduzecima, trgovinama i restoranima.

I ljeti i zimi Južna Koreja suocava se s nestašicama elektricne energije nakon niza godina premalih ulaganja i subvencioniranih tarifa koje su potrošace ucinile neodgovornima, drže strucnjaci. Tako je u studenome južnokorejski predsjednik Lee Myung-Bak rekao da je smanjio grijanje u uredu i odjenuo potkošulju te je pozvao ostale da slijede njegov primjer.


Podijeli: Facebook Twiter