Cindy C: Kako starimo, seksepil dolazi iznutra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U veljači sljedeće godine Cindy Crawford proslavit će 50. rođendan. Jedan od najpoznatijih i najuspješnijih svjetskih supermodela taj jubilej obilježava objavljivanjem autobiografije »Becoming« koju je, dva dana nakon izlaska iz tiska, predstavila u britanskoj prijestolnici.

Budući da je najveću slavu stekla kao fotomodel i manekenka, bilo je gotovo i očekivano da će njezinu autobiografiju krasiti brojne fotografije, točnije pedeset poznatih fotografija koje su obilježile njezinu dugu i uspješnu karijeru. Fotografije prate njezini eseji u kojima progovara o životu ispred kamere, modi, starenju i drugim za nju važnim temama.

Ljepotica koja je vladala modnim pistama i naslovnicama časopisa 90-ih godina prošlog stoljeća, kaže kako se i danas podjednako seksi osjeća kada pozira razodjevena, i u odjeći.

– Seksepil je osjećaj. Možeš biti seksi i kada na sebi nosiš bijelu majicu i traperice svojeg dečka. Kako starimo, seksepil ne dolazi izvana, nego iznutra – smatra slavna dama.

Osim uspješnom karijerom modela, nesuđena nuklearna fizičarka može se pohvaliti i time da je vodila televizijski show, snimala popularne videoprograme za vježbanje, okušala se u proizvodnji kozmetike, a tu je i uspješna linija Cindy Crawford Home collection koja godišnje donosi više od 250 milijuna dolara.

Uspjeh bi mogla postići i njezina knjiga u kojoj, zamijetili su mnogi, Crawford uopće ne spominje svojeg bivšeg partnera, glumca Richarda Gerea za kojeg se udala u Las Vegasu 1991. godine. Turbulentna veza o kojoj su trač-rubrike pisale četiri godine, nije našla mjesta u njezinoj autobiografiji.

– To nije nešto što sam željela podijeliti s drugima. Da sam smatrala da iz toga može doći nešto dobro, možda bih podijelila malo više detalja s čitateljima, no mislila sam kako čitatelji iz toga nemaju što naučiti niti što doznati. Željela sam poštovati prošlost. Od Richarda sam mnogo naučila. Naučila sam kako biti slavna. Opet, to nije univerzalna lekcija. Mnogo osobnih spoznaja, i sve ostalo što sam naučila iz toga, tiče se samo mene, objasnila je Crawford na čijoj su promociju zamijećene brojne poznate osobe poput Georgea Clooneyja, Lewisa Hamiltona, Jeremyja Pivena, Noela Gallaghera i drugih. (I. KOCIJAN)


Podijeli: Facebook Twiter