Cimos prodaje Labinprogres-TPS

Pogon Labinprogresa - tvornice poljoprivrednih strojeva (Arhiva)
Pogon Labinprogresa - tvornice poljoprivrednih strojeva (Arhiva)

"Cilj je da se u veoma kratko vrijeme do rujna 2013. proda Labinprogres - tvornica poljoprivrednih strojeva (TPS)", ovu novinu je jučer objavio Sindikat Istre i Kvarnera u svom listu Naš Glas informirajući članove o stanju i budućnosti tvrtke, a o čemu su raspravljali s Upravom na sastanku održanom dan ranije.

- Odlukom Nadzornog odbora grupacije Cimos iz Kopra odlučeno je da se djelatnosti koje nisu povezane uz automobilsku industriju, izdvoje.

Cimos je iz ekspanzionističke politike, koja je podrazumijevala širenje i rast, promijenio smjer u potpuno suprotnom pravcu te tvrtka provodi program restrukturiranja, uz pomoć slovenske države i tamošnje banke, koji bi trebali pomoći da se Cimos izvuče iz teške financijske krize, stoji u dopisu sindikata radnicima.

Marina Cvitić, koja je u ime SIK-a bila na tom sastanku, jučer nam je izjavila da se prodaje Labinprogres-TPS i tvornica u Novom Kneževcu, a zatvaraju tvornice u BiH i Srbiji.

Pored toga, rekla je da je na sastanku poručeno da će prioriteti vlasnika prilikom prodaje biti cijena, a ne zadržavanje radnika ili postojećih prava radnika. (P. GREGOROVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter