Cimos dio proizvodnje seli u Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koparski Cimos, kojega je ove godine kupio talijanski fond Palladio Finanziaria, preselit će manji dio proizvodnje iz Slovenije u Hrvatsku, prenose u srijedu slovenski mediji, što u novoj upravi koju vodi direktor Gino Berti ne komentiraju. Ljubljanski Dnevnik navodi da je uprava Cimosa pod novim vlasnicima nastavila program poslovnog i kadrovskog restrukturiranja u okviru kojega je, među ostalim, oko 150 radnika u proizvodnji, ali i upravi i stručnim službama, odredila kao tehnološki višak. Najviše otpuštanja predviđa se u pogonu Cimosa u mjestu Senožeče, gdje se odvija završna obrada raznih automobilskih
dijelova, a budući da se iste operacije obavljaju i u Cimosovim pogonima u Istri ti će se poslovi vjerojatno izmjestiti u Hrvatsku, navodi Dnevnik koji se poziva na izvore upoznate sa situacijom u Cimosu. Delo pak donosi kako vlasnici u prvom kvartalu iduće godine namjeravaju prodati Cimosov pogon Kinematika u kojem je zaposleno gotovo 200 radnika, na poslovima izrade pedalnih sklopova i kočionih mehanizama, o čemu se vode pregovori sa zainteresiranim kupcem.

Restrukturiranja i smanjenje broja zaposlenih talijanski su vlasnici najavili već prilikom preuzimanja tvtke u Kopru kojoj su u postupku sanacije kreditori prije toga otpisali 130 milijuna eura dugovanja. (H)


Podijeli: Facebook Twiter