Cime su Cetinski naljutili Koncara?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Objavljenu vijest da se obitelj Koncar poslovno i prijateljski razišla od obitelji Cetinski jucer nam nije htio komentirati Danko Koncar, s koji smo razgovarali telefonom. No, PR menadžerica i glasnogovornica Koncareve tvrtke Kermas ulaganja Ivana Nobilo Cetinski potvrdila je jucer za Hinu da je pulski pravnik Goran Veljovic, odvjetnik Danka Koncara, podnio kaznenu prijavu protiv Koncarove dugogodišnje poslovne suradnice Vinke Cetinski.

Prema informacijama koje smo neslužbeno dobili, prijava je podignuta prije dva tjedna, i to protiv Vinke Cetinski i još nekoliko osoba koje optužuju za prijevaru i zlouporabu ovlasti u kupoprodaji nekretnina u Istri, odnosno poslova koje su clanovi obitelji Cetinski cinili kao zastupnici Koncarovih tvrtki. Veljovica, inace jedan od 13 partnera u pulskom zajednickom odvjetnickom uredu takoder nam je potvrdio da je taj ured na zahtjev klijenta podnio kaznenu prijavu u predmetu koji nas zanima, ali da nam ništa više od toga ne može komentirati jer mu to zakon prijeci.

Glasnogovornica Koncareve tvrtke i ujedno snaha Vinke Cetinski, Ivana Nobilo Cetinski prekjucer je prenijela Jutarnjem listu Vinkinu izjavu da apsolutno nema nikakvih saznanja o tome da je prijavljena, a jucer je pak poslala pismeno priopcenje da je stav Kermas ulaganja da institucije kaznenog progona trebaju odraditi svoj posao u okviru zakona i bez ikakvog pritiska od bilo koga.

- Kermas ulaganja prihvacaju presumpciju nevinosti dok se suprotno ne dokaže pravomocnom presudom i ima povjerenje u institucije pravne države. Nemili dogadaji nisu i nece odvratiti Kermas ulaganja od daljnjih investicija u Hrvatsku, stoji se u priopcenju Kermasa, tvrtke ciji su direktori Vinka Cetinski, Danko Koncar i njegova sestra Danica Žagmešter.

Mirko Cetinski nam je jucer porucio da su to "prevelike gluposti" i da nece komentirati to što je objavljeno u medijima, posebice vezano za prijevaru i zlouporabu ovlasti zbog poslova kupoprodaje nekretnina u Istri. No, njegova supruga Vinka je poslala pismeno priopcenje da je šokirana napisima u novinama.

- Ovo su vjerojatno najteži trenuci u mom profesionalnom životu. Sve što sam radila posljednjih godina za Kermas ulaganja radila sam u dobroj vjeri, s dobrom namjerom i u suglasnosti s vlasnikom. Vjerujem u institucije pravne države koje ce to i dokazati, istice u izjavi Vinka Cetinski.

Koji je to potez clanova obitelji Cetinski prouzrocio toliki gnjev Koncarevih da je Danko odlucio protiv Vinke i još nekoliko osoba podignuti kaznenu prijavu u kojoj je navodno optužuje za prijevaru i zlouporabu ovlasti? Jutarnji list je jucer objavio neslužbenu informaciju da je Danko posumnjao da ga Vinka vara na cijenama po kojima kupuje istarska poljoprivredna zemljišta, napuštene maslinike i vinograde te da sve to što je kupio danas ne vrijedi više od 30 milijuna eura, a platio je oko 110 milijuna!(Piše Paulo GREGOROVIC)

OVO JE IZVOD IZ TEME KOJU DONOSI DANAŠNJE TISKANO IZDANJE GLASA ISTRE

 


Podijeli: Facebook Twiter