Cillessen se ispričao svojim suigračima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi vratar nizozemske reprezentacije Jasper Cillessen ispričao se svojim suigračima i stručnom stožeru zbog toga što je "planuo" kada ga je izbornik Louis Van Gaal zamijenio na kraju produžetaka, u 120. minuti.

"Nisam imao pojma o tom taktičkom potezu i to je bio ogroman šok za mene. Odmah nakon utakmice ispričao sam se treneru vratara, a sada se i javno želim ispričati svim suigračima i stručnom stožeru", izjavio je Cillessen.

U posljednjem susretu četvrtfinala SP reprezentacija Nizozemske je u subotu u Salvadoru pobijedila Kostariku 4-3 nakon izvođenja jedanaesteraca izborivši plasman u polufinale. U 120 minuta igre nije bilo golova.

Nakon zamjene u 120. minuti Cillessen je bio bijesan te je nogom napucao boce s vodom, ali kada je Tim Krul sa dvije obrane u raspucavanju penala donio Nizenmcima plasman u polufinale, među prvima je pojurio čestitati Krulu.

"Znao sam da Cillessen nije dobar kod penala, a Krul ima fantastičnu statistiku. Već u 90. minuti sam shvatio da bi utakmica mogla otići do penala, a Cillessen nije znao da će biti zamijenjen, jer bi ga to moglo psihološki poljuljati. Pokazalo se da sam bio pravu, jer je u 117. minuti obranio zicer", kazao je Van Gaal. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter