Cilj su nam nova radna mjesta i da stariji imaju sve što im pripada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Valter Glavičić inženjer je elektrotehnike, u politici je "mlado lice", od 2010. godine. Dvije godine kasnije bio je nositelj liste za Mjesni odbor Labina Gornjeg, gdje ostvaruje uvjerljivu pobjedu. Na lokalnim izborima 2013. ulazi u Gradsko vijeće Labina i postaje predsjednik Kluba vijećnika IDS-HNS-HSU-a, a na njegovu su inicijativu u Vijeću pokrenute brojne mjere koje su doprinijele razvoju Labina. Na nedavno završenim lokalnim izborima biva sa skoro 60 posto dobivenih glasova uvjerljivo izabran za gradonačelnika već u prvom krugu (od tri kandidata), a lista IDS-HNS-HSU, čiji je bio nositelj, također dobiva apsolutnu većinu u Gradskom vijeću koje upravo večeras ima konstituirajuću sjednicu.

Obnovljeni IDS

Na naše pitanje je li očekivao takav rezultat s obzirom da im je lista bila sastavljena isključivo od mladih i novih ljudi, prosjek je bio tek 40-ak godina, Glavičić kaže da se u početku tome potajno nadao, a kako je kampanja tekla, razgovarajući s građanima počeo je stjecati dojam da će tako i biti.

- Imali smo jedini kvalitetno pripremljen izborni program, za koji znamo da ga možemo provesti, te smo imali rezultate iza sebe koji jamče da znamo i možemo raditi za dobro ovog grada. Moj tim je nova snaga, obnovljeni IDS i naši provjereni partneri. Za nama se ne vuku repovi, afere, pravomoćne presude, nitko od nas se nije obogatio na tuđi račun, sve su to vrijedni i pošteni ljudi koji su sve svoje stekli poštenim radom. Uvjeren sam i da su građani prepoznali i to što je većinom na listi mlada ekipa, u najboljim godinama. Na listi smo imali 47 posto žena, kao i nekoliko dokazanih profesionalaca koji su svojim iskustvom jamčili da posao u gradskoj vlasti odmah nakon izbora krene u pravom smjeru i ubrzanim tempom. Jedini nudimo stabilnost i rast, suživot i toleranciju. S velikim ponosom ističem kako je naša lista dobila potporu svih nacionalnih manjina, a i ovim se putem želim zahvaliti svim građanima koji su izašli na izbore, birali, a pogotovu onima koji su našoj listi i meni dali svoj glas, govori Glavičić.

Bilo je nekih koji su se pitali zašto ostavlja dobar i siguran posao da bi se upustio u avanturu izbora, što ga je na to ponukalo, no njegov odgovor je "kao iz topa", da je to njemu velik izazov, da želi sa svojom ekipom učiniti Labin još boljim, ljepšim, još ugodnijim za život. Reći će nam kako je pristao biti kandidat jer voli Labin.

- Naš grad je i meni puno dao, sad je vrijeme da mu moja ekipa i ja to vratimo. Tu sam se rodio, školovao, odrastao, tu sa svojom suprugom Danielom podižem naše troje djece. Cilj mi je da moje troje djece ostane u Labinu, da s ostalim mladima grade sretne domove i obitelji. Cilj nam je i da se zaposli što više ljudi, da starija populacija ima sve ono što joj pripada, čime su nas zadužili. Na njih ne smijemo nikada zaboraviti, govori Glavičić. (Adriano ŠĆULAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter