Cilj - pozicionirati pulski klub u vrh hrvatskog nogometa

RIJEČKI TANDEM U PULSKOM KLUBU - Mario Rubeša, glasnogovornik Daniel Sponza i Robert Rubčić (N. LAZAREVIĆ)
RIJEČKI TANDEM U PULSKOM KLUBU - Mario Rubeša, glasnogovornik Daniel Sponza i Robert Rubčić (N. LAZAREVIĆ)

U četvrtak s početkom u 19 sati na "Drosini" trener Igor Pamić sa suradnicima će predstaviti dio igračkog kadra Istre 1961 za predstojeću sezonu koja starta već 11. srpnja, a u srijedu  su predstavljeni i novi klupski djelatnici.

Pred novinare je "istrčala" riječka Rub-Rub kombinacija, sportski direktor Robert Rubčić i menadžer Mario Rubeša. Nisu slučajno baš bivši direktori Rijeke došli u pulski klub. Novi vodeći ljudi Istre 1961 Michael Glover i Sead Karaselimović u startu su se okružili onima koje poznaju. Odnosno koje Karaselimović poznaje iz riječkih dana i u koje ima povjerenja.

- Velika mi je čast što sam stigao u ovaj klub velike tradicije. Zahvalan sam upravi koja me pozvala i nadam se da ću svojim radom opravdati njihovo povjerenje. Vjerujem da skupa sa svojim suradnicima posjedujem sposobnost da u Puli napravimo dobru momčad. Da nakon protekle, turbulentne sezone, uslijedi puno ljepša i zato smo prinuđeni na brojne promjene u igračkom kadru - rekao je u uvodu novi sportski direktor pulskog prvoligaša, Robert Rubčić.

- Baš zbog činjenice da za novu sezonu moramo dovesti veći broj igrača očekuje nas iznimno težak posao, ali u sličnim smo problemima Rubeša i ja bili i u Rijeci kada smo, bez novaca, doveli 15 novih igrača. Razumljivo je da i najveći klubovi ponekad griješe kod dovođenja pojačanja, ali vjerujem da ćemo napraviti dobar posao.

U više su navrata iz pulskog kluba izjavili kako su svjesni zahtjevnog posla koji im predstoji jer u ovoj vrlo kratkoj stanci između dviju sezona moraju dovesti glavninu nove momčadi. Imena? Ne, ni u srijedu nisu "procurila". Ali, je Rubčić rekao kakav profil igrača žele dovesti u zeleno-žute redove, ali i još jednu zanimljivost.

- Mi već duže vremena razgovaramo s potencijalnim pojačanjima budući da smo već prije nekog vremena znali da ćemo biti novi članovi pulskog kluba - otkrio je Rubčić. - Što se igrača tiče, želimo u Istru 1961 dovesti iskusne prvoligaške igrače. Naravno, nismo jedini koji traže pojačanja, tu su i ostali prvoligaški klubovi, ali dosta je tih igrača s kojima smo razgovarali pristalo doći u Pulu. Neke očekujemo već danas, a glavninu nove momčadi trener Pamić, za kojeg mi je drago da je ostao u ovom klubu, će imati na raspolaganju u idućih sedam dana. Mišljenja sam da je bolje čekati kvalitetnog igrača, nego odmah dovesti nekog manje kvalitetnog. Jure Obšivač? Dali smo mu našu ponudu i očekujemo njegov odgovor. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter