Cilj je dospjeti u Michelinov vodič restorana

Do kraja godine ostaklit će se krovna i urediti terasa u razini mora
Do kraja godine ostaklit će se krovna i urediti terasa u razini mora

U nedjelju za prve goste ponovno će se otvoriti restoran Ribarska koliba. Kako smo saznali od novog voditelja cijelog resorta Ribarska koliba Petra Aračića, tijekom ovog vremena promijenjeno je kompletno vodstvo, a novi je i šef kuhinje - Mario Bobanović. Zapravo, kako ističe Aračić, tema otvaranja je ponovno brendiranje.

Vanjski koktel šank

Valja podsjetiti da je prošlo točno tri godine otkad je na prigodnoj svečanosti otvoren tada u cijelosti obnovljeni restoran, uz već uređen istoimeni resort koji je obuhvaćao 18 apartmana visoke kvalitete. Prema najavama, trebao se još urediti i family park u obližnjoj šumici, a upravo se to ovih dana i realizira čime se nastavlja oplemenjivanje ovog prostora koji je od davnina bio okupljalište Puljana i činio dio restorantske ponude grada.

- Došlo je vrijeme za nove promjene, kako u prostoru, tako i u vodstvu, s naglaskom da su vlasnici ostali isti, a to su Nikolay i Tatiana Viktorov. Dakle, već godinu dana traju intenzivni radovi u objektu i u okolišu. Provukli smo prirodni plin i spojili sve objekte na njega što će zasigurno olakšati cijelo poslovanje. Također, planiramo cijeli niz novina. Uredit će se vanjski koktel šank, Ribarska će imati dio za takozvani fine dining, spravljanje najboljih kreacija u sljedovima za manji broj ljudi. Naša je želja dovoditi i druge kuhare, a prvi u Hrvatskoj nastojat ćemo dovesti strane šefove kuhinje koji vode restorane s jednom ili više Michelinove zvjezdice. Kada uđu u Hrvatsku i nama je cilj doći do Michelinove zvjezdice, kaže Aračić.

Zabava za djecu

Osim toga, ističe da su u planu organiziranja razna događanja na vanjskoj terasi bara, after beach partyja, dogovoreni su već i degustacijski meniji s vinarima, a neki će se planovi prebaciti i za kraj godine. Primjerice, ostaklit će se vanjska terasa da bi mogla biti u funkciji tijekom cijele godine, a uredit će se i terasa odmah u razini mora na 200 kvadrata.

Hotel se otvara 22. travnja, a već sada bukingom su i više nego zadovoljni i usporedbom podataka u odnosu na isto razdoblje lani uočen je porast od 16 posto, kaže Aračić.

Family park, prema najavama, trebao bi biti službeno otvoren u svibnju, a na prigodnoj svečanosti, otvorit će ga Nikolay Viktorov i gradonačelnik Boris Miletić.

- Dio je to investicije zajedno s Gradom Pulom, i bit će poklon svim građanima, odnosno djeci Pule, istaknuo je Aračić i napomenuo da je riječ o značajnoj investiciji koja je još u tijeku jer treba urediti gumenu podlogu, stižu i sadnice cvijeća, a jednom otvoren nudit će se i sladoled, a svaki četvrtak djecu će zabavljati maskota Lino.

Puljanima ću spremiti dobru "spizu"

Kako saznajemo, novi voditelj resorta Ribarska koliba Petar Aračić stigao je iz marine hotel Nautika u Novigradu. Šef kuhinje Mario Bobanović, pak, rodom je iz Rijeke, ali je, kaže, živio i radio posvuda, od Rovinja, Hvara i Zagreba pa dalje širom Europe.

- Poznajem sve kuhinje svijeta, volim hranu kao takvu, od domaće do vrhunske gastronomije. Puljanima ću spremiti dobru "spizu" jer tu nitko ne može varati. Dobra hrana je dobra hrana i tu nema puno priče, kaže Bobanović. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter