Cilj - gospodarski boljitak županije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Druženje i umrežavanje žena clanica Ogranka Udruge poslovnih žena Hrvatske Krug za Istarsku županiju bio je povod susretu clanica i uzvanica iz gospodarstva, pravosuda, udruga, kulture, politike i medija kojega su u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Pula organizirali HGK i Krug.

Tom je prilikom predstavljena nova predsjednica udruge Gordana Deranja, inace direktorica Tehnomonta, koja je prije dva mjeseca preuzela funkciju od Sonje Racan. Ona je istaknula da svojim znanjem želi pridonijeti gospodarskom boljitku županije, ali i same udruge.

Racan se pak osvrnula na svoja poslovna iskustva u okruženju muškaraca nekada i danas te je objasnila da se u posljednjih dvadeset godina nešto promijenilo - prije je kao direktorica Arena trikotaže bila jedina žena na takvoj poziciji u Istri, dok su danas stvari bitno drugacije. Medutim, kada se nade u društvu istarskih gradonacelnika tada je u njihovim redovima ponovo jedina predstavnica ženskog spola. "Tu nešto ne štima", zakljucila je Racan i porucila politicarima da ucine korak naprijed i u tom pogledu.

Prisutnima se obratila i predsjednica pulske udruge poslovnih žena BPW Danube Net Alida Perkov, koja je predsjednici županijskog HGK-a Jasni Jaklin Majetic urucila priznanje za pruženu pomoc.

Na susretu je predstavljen natjecaj za dodjelu nagrada inovativnim ženskim poduzecima jadransko-jonskog podrucja, koji za cilj ima prepoznavanje i valoriziranje potencijala ženskih poduzeca, jacanje sinergija izmedu jednakih spolova i zaposlenosti a kako bi se pospješilo oživljavanje poduzetništva te održivi razvoj. Natjecaj je otvoren do 1. veljace naredne godine.


Podijeli: Facebook Twiter