Čilić u četvrtfinalu Zagreb Indoorsa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jako sam zadovoljan svojim servisom, ali sam napravio i previše neprisiljenih pogrešaka, kazao je nakon pobjede u 2. kolu ATP turnira u Zagrebu Marin Čilić.

Branitelj naslova pobjednika ATP turnira u Zagrebu, Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ovogodišnjeg izdanja Zagreb Indoorsa nakon što je u susretu 2. kola svladao srpskog igrača Dušana Lajovića sa 6:4, 7:5 nakon sat i 38 minuta igre.

"Servis sam pogađao jako precizno i to me raduje, a nisam zadovoljan količinom neprisiljenih pogrešaka, iako ne žalim jer sam na svaku od njih morao napasti. Nisam osjećao da mi Lajović može stvoriti pritisak, vjerovao sam da mu u svakom trenutku mogu uzeti servis, pa zato nisam bio zabrinut kada je on s 5:1 došao na 5:5", kazao je Čilić.

Na početku dvoboja naš je igrač propustio nekoliko prilika za oduzimanje servisa Lajoviću, ukupno šest u prva četiri servis-gema srpskog igrača, a to mu se umalo osvetilo kod rezultata 4:4 u prvom setu. Kod tog je rezultata, naime, Lajović stigao do svoje prve "break-lopte" u dvoboju, no nije je iskoristio. U sljedećoj igri Čilić je napokon oduzeo servis Lajoviću, a samim time i osvojiti prvi set, a tome je uvelike pomogao srpski igrač koji je na set-loptu napravio dvostruku servis pogrešku.

Početkom drugog seta Čilić je morao spašavati još jednu "break-loptu" Lajovića, a nakon toga je odmah uspio oduzeti servis suparniku. Lajović je opet "počastio" Čilića napravivši dvostruku pogrešku na "break-loptu". Kod rezultata 4:1 Čilić je imao priliku za dvostruki "break", a nakon što ju nije iskoristio dvoboj se nepotrebno zakomplicirao. Naime, našem igraču je u sljedećem gemu neobjašnjivo pala koncentracija, napravio je nekoliko vezanih pogrešaka i omogućio Lajoviću povratak u dvoboj. Ipak, kod rezultata 6:5 dobro je pritisnuo srpskog igrača u trenucima kada je ovaj servirao za ostanak u meču, te mu oduzeo servis i stigao do pobjede.

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv boljeg iz susreta između preostala dva hrvatska igrača na Zagreb Indoorsu, Ivana Dodiga i Ive Karlovića, koji se igra u četvrtak u 17 sati, pa će hrvatski tenis imati sigurnog predstavnika u polufinalu.

"Koga bih radije u četvrtfinalu? Možda obojicu, pa da budemo sva trojica na terenu. Mislim da je Ivan u prednosti jer ima savršen međusobni omjer s Karlovićem i psihički je u prednosti, no Ivo je sinoć odigrao sjajno. Ipak bih radije odabrao Dodiga, jer s Karlovićem i nema igre", zaključio je trostruki pobjednik Zagreba. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter