Cilic u cetvrtfinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisac Marin Cilic plasirao se u cetvrtfinale US Opena, on je u susretu 4. kola svladao Slovaka Martina Kližana sa 7-5, 6-4, 6-0 nakon dva sata i tri minute igre.

Cilicu je ovo drugi put u karijeri kako se plasirao u cetvrtfinale posljednjeg "Grand Slam" turnira u sezoni, prvi put mu je to uspjelo 2009. godine kada ga je zaustavio buduci pobjednik Argentinac Juan Martin Del Potro.

Cilic je osvojio prvi set iako je vecim dijelom te dionice igre Kližan ostavljao bolji dojam. O tome govori i statistika prema kojoj je Kližan imao 16 "winnera", a Cilic samo sedam. No, Slovak je imao i 14 pogrešaka, od cega tri u posljednjem gemu, dok je Cilic pogriješio samo osam puta. Pri rezultatu 4-4 Slovak je imao i dvije "break-lopte", ali naš se igrac uspio izvuci da bi kod vodstva 6-5 Cilic stigao do svoje prve dvije prilike za oduzimanje servisa suparniku. Bile su to ujedno i dvije set-lopte, a Kližanovom pogreškom na drugu prigodu Cilic je uspio riješiti prvi set u svoju korist sa 7-5.

U drugom je setu Kližan dva puta imao prednost "breaka", ali ju nije uspio zadržati. Slovak je igrao vrlo dobro do svog vodstva od 4-2 u drugom setu, ali potom je dramaticno popustio. Cilic je osvojio posljednja cetiri gema u toj dionici igre i tako ju riješio u svoju korist sa 6-4, a u istom je stilu nastavio u trecem setu produživši svoj niz osvojenih gemova na kraju meca na 10.

U cetvrtfinalu ce Cilic igrati protiv pobjednika susreta izmedu Britanca Andyja Murraya i Kanadanina Miloša Raonica. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter