Čilić otkazao Umag jer je pao na doping kontroli!

Marin Čilić (M. MIJOŠEK/arhiva)
Marin Čilić (M. MIJOŠEK/arhiva)

Ozljeda koljena nije razlog zbog kojeg Marin Čilić nije branio naslov na 24. Vegeta Croatia Openu u Umagu, već pozitivan nalaz na doping kontroli! Najbolji hrvatski tenisač "pao" je početkom svibnja na kontroli u Münchenu, koju je obavio nakon poraza od Ivana Dodiga u drugom kolu. Samo dva tjedna ranije Čilić je prošao doping kontrolu u Monte Carlu, nalaz je bio negativan, sve je prošlo u najboljem redu, ali u bavarskoj prijestolnici jedna supstanca bila je na granici "crvenog".

- Nemamo komentara dok ne budemo u mogućnosti dati komentar, poručio je Čilićev menadžer Vincent Stevaux.

Čilić je imao problema s glukozom u Monte Carlu, gdje je dogurao do osmine finala. Naručio je glukozu iz ljekarne jednom članu obitelji i počeo koristiti preparat. Na njegovu žalost, nije pročitao upute za upotrebu, a pogotovo ne jedno upozorenje. Za - sportaše. Nakon što su izašli rezultati analize, za vrijeme Wimbledona, Marinu je sugerirano da bi bilo najbolje odustati od Wimbledona... Bol u koljenu bila je dobra isprika za predaju bez borbe. S obzirom na to da razina sporne tvari nije visoka, kao i da surađuje u slučaju, kazna ne bi trebala biti velika. Barem se tako nada Međugorac, koji je poslao pismo ITF-u u kojem objašnjava pozadinu slučaja.

U roku od nekoliko dana trebao bi dobiti odgovor, što znači da možda i zaigra u Montrealu kao što je planirao. Ili možda i njega čeka prinudni odmor od nekoliko mjeseci... (Z. HORVAT)


Podijeli: Facebook Twiter