Cilic obranio Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pobjedom nad Michaelom Berrerom u tri seta (6:4, 6:7, 6:3) Marin Cilic u nedjelju je obranio prošlogodišnji naslov pobjednika PBZ Zagreb Indoorsa, osvojivši svoj peti ATP turnir u karijeri.

Nakon prvih nekoliko poena finalnog meca moglo se naslutiti da ce Cilic imati problema. Naime, tijekom cijelog turnira bilo je vidljivo da još uvijek nije vratio snagu potrošenu prilikom plasmana u polufinale Australian Opena, dok je, s druge strane, Berrer u Ledenoj dvorani Doma sportova proživljavao najblistavije trenutke svoje karijere.

Ipak, u petom gemu prvog seta Cilic je uspješno napao servis 65. tenisaca svijeta. Nakon toga ta dionica postala je tek za nijansu lakša. Razigrani Berrer pucao je iz svih oružja, a njegova ljevica neumoljivo je pogadala skoro sve što je zamislio. Srecom, Cilic je obranio tri break lopte i mirno priveo set kraju.

Cijeli drugi set obojica su uspješno cuvala prednost pocetnog udarca, tie-break otišao je na stranu 29-godišnjaka iz Stuttgarta. U tim trenucima cinilo se da Cilic polako gubi ritam i finale.

Ipak, medugorski as brzo se pribrao i ubacio u višu brzinu. U cetvrtom gemu glatko je oduzeo servis njemackom gorostasu, da bi potom sigurno cuvao prednost do 5:2.

Cilic je sjajno reagirao u trenucima kad je to bilo najpotrebnije, a potom je zabio as na prvu mec loptu.

- Nisam kvalitetno reagirao u nekim trenucima, a osjecao sam i mali umor. Berrer je odigrao sjajan mec i odlicno je pogadao teške lopte. Ipak, u kljucnim trenucima bio sam na potrebnoj razini - objasnio je Cilic.


Podijeli: Facebook Twiter