Cilic i Lucic u 3. kolu Wimbledona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisac Marin Cilic i Mirjana Lucic plasirali su se u trece kolo treceg ovogodišnjeg grand slam turnira, Wimbledona. Ivo Karlovic nije prošao drugo kolo.

Cilic, koji je postavljen za 16. nositelja, slavio je u drugom kolu protiv Poljaka Lukasza Kubota s uvjerljivih 7:6 (4), 6:2 i 6:1.

U prvom setu vodila se izjednacena borba te ni jedan tenisac nije uspio izboriti priliku za obrat. Ipak, u tie-breaku Cilic je bio bolji i dobio prvu dionicu sa 7:4. Nakon osvajanja prvog seta, Cilic je u potpunosti preuzeo igru i do kraja meca Poljaku prepustio samo tri gema za slavlje nakon sat i 44 minute igre.

Bio je to njihov drugi dvoboj i druga pobjeda hrvatskog tenisaca. U trecem kolu Cilica ocekuje bolji iz ogleda 21. nositelja Kanadanina Miloša Raonica i Amerikanca Sama Querreya.

Lucic je priredila veliko iznenadenje i sa 6:4 i 6:3 izbacila devetu nositeljicu Francuskinju Marion Bartoli.

U prvom setu Lucic je izgubila servis, ali je s dva breaka osvojila set sa 6:4. U drugom setu uspjela je po treci put slomiti servis Francuskinje i zatim tu prednost zadržati do kraja za pobjedu nakon sat i 38 minuta igre.

Bio je to njihov prvi medusobni dvoboj. Za ulazak u osminu finala Lucic ce igrati protiv 21. nositeljice Talijanke Roberte Vinci. Bit ce to njihov drugi dvoboj, a Lucic je prošle godine slavila na travi Birminghama.

Iznenadenje nije uspio prirediti i Ivo Karlovic, koji je u drugom kolu izgubio od najvece domace uzdanice i cetvrtog nositelja Andyja Murraya. Div sa Šalate namucio je Murraya, koji je na kraju slavio sa 7:5, 6:7 (5), 6:2 i 7:6 (4).

U prvom setu Karlovic je uspio oduzeti servis Škotu, ali je cak dva puta izgubio svoje servise te je Murray slavio sa 7:5. U drugom setu ni jedan tenisac nije izborio priliku za break pa je odluka pala u tie-breaku u kojem je sa 7:5 uspješniji bio Karlovic, koji se tako vratio u mec.

U trecem setu vidjeli smo potpunu dominaciju Murraya, koji je za samo 33 minute dobio set sa 6:2. No, Karlovic se nije predavao te je u cetvrtom setu ponovno zaigrao vrlo dobro. Cvrsto je držao svoj servis pa se igrao još jedan tie-break u kojem je ovaj put sa 7:4 uspješniji bio Murray.

Britanac je tako nakon tri sata i tri minute borbe uspio slaviti i u njihovom cetvrtom susretu.


Podijeli: Facebook Twiter