Cilic i Dolgopolov potvrdili dolazak u Umag

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastup na ovogodišnjem, 23. izdanju ATP turnira Croatia Open u Umagu, koji ce se održati od 5. do 15. srpnja u terminu s još tri druga turnira, u srijedu su potvrdili prošlogodišnji finalisti, branitelj naslova Ukrajinac Oleksandr Dolgopolov i najbolji hrvatski igrac Marin Cilic.

Dolgopolov se trenutno nalazi na 20. mjestu ATP ljestvice. Pobjeda u Umagu prošle godine mladom je Ukrajincu bio prvi ATP naslov u karijeri, a dobre igre na samom pocetku ove sezone dovele su ga u jednom trenutku i na 13. mjesto najboljih igraca svijeta.

- Želim ponoviti prošlogodišnji uspjeh na umaškom turniru! To mi je prvi osvojeni turnir u karijeri na ATP Touru i zato je Umag za mene nešto posebno, naravno i zbog jedinstvene atmosfere koju pruža nama igracima, ali i svim gostima, rekao je Dolgopolov.

Nakon 21 godine na prošlogodišnjem je umaškom turniru ponovno jedan hrvatski igrac igrao u finalu, a Cilic ce ove godine imati priliku otici i korak dalje.

- Prošle godine nakon umaškog turnira sve je krenulo uzlaznom putanjom, igrao sam finale Pekinga i osvojio Sankt Peterburg. Nažalost, prva dva mjeseca ove sezone nisam igrao, ali sada se osjecam jako dobro mentalno i fizicki. Jedva cekam meceve u Umagu, koji mi je izrazito drag, jer igram pred domacom publikom. U Umagu sam igrao još kao junior, a prošle godine stigao i do finala. Uz malo srece, vjerujem da ove godine mogu uciniti i više, istaknuo je Cilic.

Direktor turnira Vanja Božickovic iznimno je zadovoljan povratkom prošlogodišnjih finalista u Umag jer je rijec o igracima koji spadaju u sam vrh svjetskog tenisa.

Posjetitelje u Umagu ocekuje iznimno bogat program namijenjen svim generacijama. Istria Gourmet Festival ponovno ce okupiti najbolje istarske restorane, vinare i maslinare, a jedinstvena glazbena ponuda ukljucuje cak devet sati programa tijekom svih 11 dana dogadanja.

Croatia Open prepoznat je i u sustavu ATP-a kao jedan od najatraktivnijih turnira, što potvrduje niz nagrada i priznanja. Tako je prošlogodišnji turnir dobio nagradu za izvrsnost "Best Fan Experience" (najbolji doživljaj za navijace) zbog jedinstvenog zabavnog programa.


Podijeli: Facebook Twiter