Čilić, Dodig i Karlović u istoj četvrtini ždrijeba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sva trojica hrvatskih tenisača koji su imali pravo na izravan ulazak u glavni turnir PBZ Indoorsa Marin Čilić, Ivan Dodig i Ivo Karlović bit će u istoj četvrtini ždrijeba, odlučeno je na izvlačenju koje je održano u subotu u Domu sportova, pri čemu je trostruki osvajač naslova na ovom turniru i branitelj naslova Čilić za suparnika dobio Matu Delića, vlasnika jedne od tri pozivnice za glavni turnir.

Ivan Dodig, pobjednik iz 2011. godine, bit će, kao jedan od četvorice vodećih nositelja, slobodan u 1. kolu, a potom bi moglo doći do još jednog njegovog dvoboja s Ivom Karlovićem. To će se, naime, dogoditi ako Karlović na startu bude bolji od Nijemca Daniela Brandsa.

Borna Ćorić je za suparnika dobio kvalifikanta. Na kvalifikanta će i Ante Pavić, a pobjednik tog dvoboja igrat će u osmini finala protiv Rusa Mihaila Južnjija, drugog nositelja.

"Htjeli smo da naši igrači ne budu zajedno, ali se to nije dogodilo. No, barem smo izbjegli da se sastanu međusobno u 1. kolu, osim dvoboja Čilića i Delića. Imali smo dosta otkaza igrača, no još uvijek je tu dosta kvalitetnih tenisača", izjavio je direktor PBZ Zagreb Indoorsa  Branimir Horvat.

"Ako igraš dobro ždrijeb se ne gleda. Ako ne igraš dobro ždrijeb nije važan jer nećeš nikoga pobijediti. Borni je suparnik iz kvalifikacija odličan, a u dijelu ždrijeba gdje su naši igrači bit će 'čupavo'. Sigurno je da će biti zanimljivih mečeva i za publiku i za igrače", ishod izvlačenja prokomentirao je u pomoćnik direktora turnira Goran Ivanišević.

"Nadam se da će jedan od naših igrača koji su u trećoj četvrtini ždrijeba doći do polufinala. Bit će odličnih mečeva, a ne treba zaboraviti Marcosa Baghdatisa koji je u kvalifikacijama. Nadam se da će se nastaviti tradicija da Hrvat igra važnu ulogu na turniru", rekao je Ivan Ljubičić, trener Kanađanina Miloša Raonića koji je otkazao nastup na PBZ Indoorsu.

Borni Ćoriću će ovo biti prvi pokušaj u glavnom turniru PBZ Zagreb Indoorsa.

"S kvalifikantima može biti 'zeznuto', to su igrači koji iza sebe imaju tri pobjede u kvalifikacijama. Vidjet ćemo koga ću dobiti", rekao je Ćorić.

Glavni turnir će početi u ponedjeljak, a četvorica vodećih nositelja (Nijemci Tommy Haas i Philipp Kohlschreiber, Rus Mihail Južnjij i naš Ivan Dodig) uključit će se u osmini finala. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter