Cilic bolji od Fisha

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska vodi s 2:0 protiv SAD-a i cetvrtfinalnom dvoboju svjetske skupine Davis Cupa.

Prvi je bod donio Karlovic pobjedom nad Jamesom Blakeom nakon tri sata i 37 minuta igre.

Za vodstvo od 2:0 pobrinuo se Marin Cilic koji je svladao Mardyja Fisha s 4:6, 6:3, 6:7, 6:1, 8:6 u mecu koji je trajao puna cetiri sata i 24 minute i koji je završio u jedan sat iza ponoci.

U prvom setu Cilica nije služio prvi servis (samo 42 posto), te nije niti jednom bio blizu "breaku" pa nije ni cudo što je Fish dobio sa 6-4.
Nakon toga potpuno druga slika, Cilic cak tri puta oduzima servis protivniku poravnava na 1-1 u setovima, a potom opet teška borba u trecem setu. Nitko ne uspijeva oduzeti servis, pa odluka pada u "tie-breaku". Tu je Amerikanac bio koncentriraniji i dobio je treci set.



Cilic se prošetao kroz cetvrti set sa 6-1, napravio je tri "breaka", a na svoj servis izgubio je samo dva poena.

U odlucujucem setu igraci su držali svoje servise sve do osmog gema, kada je Cilic napravio "break" i poveo 5-3, te je na svoj servis trebao okoncati mec. No, nije uspio. Fish je ubrzo došao do vodstva 40-0. Cilic je spasio jednu break loptu, ali potom je uslijedila jedna sporna sudacka odluka i Cilic je izgubio servis, a potom je Blake poravnao na 5-5.

Konacna odluka stigla je u 14. gemu, Cilic je na servis protivnika stigao do vodstva 40-0 i uspio je dobiti peti set sa 8-6 te je tako donio drugi bod Hrvatskoj.

Izbornik Goran Prpic je za subotnji dvoboj parova, koji pocinje u 15.30 sati, prijavio Ivu Karlovica i Lovra Zovku, dok ce za SAD igrati prvi par svijeta braca Bob i Mike Bryan.


Podijeli: Facebook Twiter