Cileanski zrakoplov pronaden u moru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zrakoplov cileanskog ratnog zrakoplovstva u kojemu je bila 21 osoba i koji je nestao u petak u blizini otocja Juan Fernandez u južnom Pacifiku, prema navodima mjesnih vlasti, pronaden je u moru.

Kako javljaju agencije, prenoseci informacije cileanskih medija, zrakoplov tipa Casa 212, na letu iz cileanskog glavnog grada na otocje Juan Fernandez koje se nalazi oko 670 kilometara od obale, nestao je u petak. Cileanski ministar obrane Andres Allamand izjavio je da je zrakoplov dvaput pokušao sletjeti u mjesnu zracnu luku prije nego što je nestao a radijska komunikacija s njime prekinuta.

Prema njegovim rijecima, mrak otežava potragu na nestalom letjelicom. "Vojne snage u zraku i na moru pokrenule su potragu", priopcila je vojska.

Predstavnik mjesnih vlasti Leopoldo Gonzalez u meduvremenu je izjavio za državnu televiziju TVN da je olupina zrakoplova pronadena u moru oko kilometar od sletne staze, zajedno sa stvarima koje su pripadale putnicima. Prema navodima televizije, u zrakoplovu je bilo troje clanova posade i 18 putnika. Medu putnicima je bilo i petoro zaposlenika televizije, a jedan od njih popularni televizijski voditelj Felipe Camiroaga. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter