Cijenjeno pucanstvo, ovo je rock'n'roll!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da Davor Gobac voli crtane filmove odavno je poznato, štoviše, tu svoju ljubav cak je i opjevao u pjesmi „Volim crtane filmove". A sudeci prema njegovom preksinocnjem nastupu na pulskom Forumu, može se zakljuciti da Gobac voli i prave filmove jer upravo je on zajedno sa svojim Psihomodo popom zatvorio glazbeni dio 58.-og Pula Film Festivala.
Ipak, nastup Psihomodo popa uvijek nosi jednu drugu dimenziju, ponajprije zahvaljujuci Davoru Gopcu, pjevacu za ciju se osebujnost može samo kazati - to je rock'n'roll. Svojim komentarima ili potezima na pozornici, Gobac vješto balansira na granici primjerenog, no ipak, onih koji se njegovim potezima oduševljavaju ima mnogo više od onih koji bi njegovo ponašanje eventualno smatrali neprimjerenim. Tako je bilo i na Forumu - bilo je tu svega, od psovki, preko službenog obracanja publici pa sve do skidanja u donje rublje.

- Dobra vecer draga publikice. Ajmo malo rukicice u zrakic. Muzika koju mi sviramo rijetka je na ovim prostorima. Ovdje više prolazi neka seljacija. Ali ovo je rock'n'roll motherfuc*** - u svom je stilu porucio Gobac te zapoceo koncert pjesmama „Baš kao ti" i „Telegram Sam".



Jedinstveni i neponovljivi, Psihomodo pop na sceni su vec gotovo 28 godina, a energija koju Gobac i ekipa pokazuju na pozornici kao da s godinama samo raste. Naime, frontmen Psihomodo popa preksinoc se izmedu gotovo svake pjesme obracao „štovanim gradanima" i „cijenjenom pucanstvu", a okupljenima je i neprestano tepao „draga publikice".

Uslijedila je vec spomenuta pjesma „Volim crtane filmove" koju je Gobac najavio kao „tešku psihološku dramu o teškim psihološkim manifestacijama" te „Frida", hit koji je proslavio ovu kultnu domacu rock grupu.

- E, ej, a ocemo jednu od Miše, a? Ha, može? Ma može ku*** - navlacio je Gobac publiku kojoj je, nakon što je pokazao svoje vokalne sposobnosti u pjesmi „Ja volim samo sebe", otkrio i jednu svoju skrivenu želju.

- U meni postoji jedna stoljetna želja, koja se vec ispunila Jose Carrerasu, a to je da nastupim s Tonyjem Cetinskim - otkrio je Gobac. Uslijedila je „Boeing 747", jedna „poucna pjesma o poljoprivredi i avionima" koju je Gobac posvetio preminuloj Amy Winehouse te poznata „Osjecam se haj".



Davora Gopca može se nazvati otkacenim, cak i ekscentricnim, no vjerojatno je sam sebe najbolje opisao pjesmom „Totalno sam lud" koju je pulska publika takoder imala prilike preksinoc cuti. Naime, Gobac je preksinoc na Forumu napravio nešto što prema njegovim rijecima, nije napravio vec 20 godina. Uz zvukove hita „Pinokio" Gobac je skinuo majicu i hlace te je ostatak koncerta na pozornici paradirao samo u gacama.

- Šta sad, kao sad je zanimljivo šta sam se ja skinuo, a turisti ionako goli šecu po gradu svaki dan - rekao je Gobac i pobrao veliki pljesak publike.

Ostatak koncerta Gobac je tako odradio u donjem rublju otpjevavši najpoznatije hitove Psihomodo popa - „Starfucker", „Ramona" i „Sexy magazin". Nakon što ga je publika zvala na bis, Gobac se vratio na pozornicu, ovog puta s navucenim hlacama, te otpjevao „Milu" i „Leteci odred", a svim okupljenima porucio je za kraj:

- Duboko smo u dreku i treba nam još 100 tisuca ovakvih koncerata da se pomaknemo za centimetar. Ovo je bio mali korak za Psihomodo pop ali veliki za ovu državu - zakljucio je Gobac. (Marko PERCAN;Snimio Manuel ANGELINI)

 


Podijeli: Facebook Twiter