Cijene nekretnina pale za 2,5 posto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom svibnja najveci pad cijena nekretnina zabilježio je najskuplji hrvatski kvadrat, onaj dubrovacki, i to od cak 8,9 posto u odnosu na travanj i trenutno je za njega potrebno izdvojiti 3.247 eura. U odnosu na travanj, pad cijene od 2,5 posto zabilježen je i u Puli te je cijena pulskog kvadrata s 1.690 pala na 1.647 eura. Prosjecna cijena metra cetvornog u Zagrebu iznosi 1.984 eura, a cijena iste nekretnine je u Splitu skuplja za 420 eura i iznosi 2.404 eura.
Osvrnuvši se na stanje na tržištu nekretnina u svibnju, direktor portala Crozilla Ante Tabak veli da se cijene korigiraju, odnosno i dalje blago padaju, i dodaje da je samo pitanje vremena kada ce vlasnici shvatiti da one više ne mogu biti visoke kao proteklih godina te da ih je potrebno prilagoditi stanju na tržištu.
Prosjecna cijena kvadrata kuce u Puli u svibnju bila je 1.577 eura, a najskuplji kvadrati nalaze se u Splitu i Zagrebu, osobito u zagrebackom centru gdje elitni kvadrat košta i 2.277 eura. S druge strane, Split drži cijenu od 1.572 eura, a jedan od najpovoljnijih "kucnih kvadrata" može se naci u Sisku, i to po 773 eura.


Podijeli: Facebook Twiter