Cijena novih dionica Uljanika 90 kuna

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Uprava pulskog brodogradilišta Uljanik danas je objavila da je ispunjen uvjet za uspješnost dokapitalizacije, odnosno upisano je najmanje 1.118.127 novih dionica Uljanika, čija će konačna cijena iznositi 90 kuna.

U obavijesti, objavljenoj putem Zagrebačke burze, navodi se da je Uprava, uz suglasnost Nadzornog odbora, u ponedjeljak, 26. studenog odlučila da konačna cijena novih redovnih dionica Uljanika izdanih u postupku povećanja temeljnog kapitala javnom ponudom dionica iznosi 90 kuna.

Uprava poziva ulagatelje koji su upisali nove dionice da ih uplate u roku tri radna dana, rok počinje teći od danas i istječe u četvrtak, 29. studenog, minutu prije ponoći.

Upis novih redovnih dionica Uljanika trajao je deset dana, od 12. do 23. studenog, dionice su upisivali institucionalni ulagatelji "te je zadovoljen uvjet da se u razdoblju za upis upiše najmanje 1.118.127 novih dionica", stoji u obrazloženju odluke Uprave.

Dodaje se da je, "s obzirom na stanje Knjige ponuda cijena definirana ovom odlukom optimalna" u odnosu na kriterije propisane prospektom izdanja novih dionica.

Odluku o dokapitalizaciji Uljanika za najviše 301,8 milijuna kuna, izdavanjem novih 3,35 milijuna redovnih dionica nominalnog iznosa od 90 kuna, donijela je 30. kolovoza ove godine Glavna skupština pulskog brodogradilišta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter