Cijelo ljeto ćemo spavati i ići na more

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Niži su razredi otišli s učiteljicama na more, neki su se posvetili sportu, a neki su se samo opraštali - kako god jučer je i službeno završila školska godina.

Obzirom da je zadnji dan "škole" pao u utorak, školske su torbe gotovo svugdje odbačene još u petak, a nastavu su zadnja dva dana ozbiljnije shvaćali samo oni koji su morali potvrditi ili ispraviti neku od ocjena.

To se, naravno, odnosi na one koji su godinu završili u "plusu", dok je pred nekima još uvijek puno posla - popravna nastava i ispiti. Na igralištu škole Vidikovac susreli smo jučer učenike 4d razreda s učiteljicom Bojanom Manzin. Vruće vrijeme potjeralo ih je iz učionica na igralište kako bi se od škole oprostili zajedničkom igrom graničara.

Učenici Matija i Roko naveli su nam kako im je drago što je nastava napokon gotova jer im je već previše toplo i jedva čekaju odlaziti svaki dan na more. Njihov prijatelj Bojan ljeto će pak provesti radno - u nogometnom kampu u Štinjanu.

- Spavat ćemo najprije danima, a onda odlaziti na more, rekle su nam prijateljice iz 7c razreda ispred škole Veruda gdje su zadnji dana nastave slavile zalijevajući se vodom.

Na pitanje ne boje li se posljedica ovakvih "nestašluka" koji će još biti ovjekovječen fotografijom u novinama (jer, ipak je još jedna godina pred njima) odgovorile su nam veselo - "Ovo su tek pripreme za grand finale iduće godinu, kada završimo osmi razred"! (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter