Cijeli dan gužve na prilazu zagrebačkoj Zračnoj luci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veliki broj posjetitelja došao je danas u zagrebačku Zračnu luku da bi vidjeli najveći transportni zrakoplov na svijetu, ukrajinski Antonov 225, što je tijekom dana izazvalo velike gužve na prilazima aerodromu te zagušenje prometa i probleme redovitim putnicima.

Tijekom dana stvarale su se velike gužve na parkiralištima zračne luke, a u pristanišnoj zgradi posjetitelji su čekali u dugom redu za vidikovac.

Zrakoplov An 225 obišla je danas i prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić koja se u zagrebačkoj Zračnoj luci zatekla po povratku iz Hong Konga, odnosno službenog posjeta Kini.

- Učinili smo sve da što veći broj posjetitelja vidi najveći transportni zrakoplov, ali je interes nadišao sva očekivanja, izjavila je večeras glasnogovornica zagrebačke Zračne luke Lidija Capković Martinek.

Napomenula je da je bilo i nezadovoljnih posjetitelja koji su negodovali zbog dugotrajnog čekanja s obzirom na mali kapacitet vidikovca Zračen luke.

Transportni zrakoplov Antonov 225, bio je smješten u cargo dijelu Zračne luke, a ne ispred vidikovca, jer je primarno stigao da bi ukrcao teret - Končarov transformator, podsjetila je Martinek.

Problem za razgledavanje zrakoplova je i loše vrijeme s obzirom na to da vidikovac nije natkriven, dodala je.

Glasnogovornica Martinek naglasila je da velika gužva u Zračnoj luci nije uzrokovala kašnjenja u redovitom zračnom prometu te da su svi putnici otputovali prema svojim odredištima.

Najveći transportni zrakoplovna svijetu Antonov 225 stigao je sinoć u zagrebačku zračnu luku da bi ukrcao glavni dio Končarovog transformatora teškog 140 tona i prevezao ga na otok Cebu na Filipinima. Ukrcaj je završen i Antonov 225 bi iz zagrebačke Zračne luke trebao poletjeti, kako je najavljeno, sutra oko 6 sati. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter