Čije god boje branio, Istra 1961 nije zabila gol

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bez obzira što je pred vratima jedna od utakmica koje kao po pravilu privlače najveću pažnju, susjedski derbi s Rijekom, na "Drosini" i dalje sve priče koje se tiču nogometa počinju i završavaju s jednom drugom temom. Riječ je o budućnosti pulskog prvoligaša u svjetlu financijskih problema u kojima se trenutačno nalazi i potraga za odgovorom na pitanje tko će i kada zauzeti čelne pozicije kluba nakon što ih aktualna vlasnička struktura, kao što je to najavila, napusti. U svjetlu te neizvjesnosti koja pritišće igrače i stručni stožer teško je biti fokusiran na nogomet, pa tako i na 34. prvenstveni ogled između Istre 1961 i Rijeke, koji će se igrati sutra na "Drosini" s početkom u 15 sati.

Puljani ga dočekuju s mizernim bodovnim saldom i još mizernijim stanjem na bankovnim računima, barem što se tiče novca kojeg su zaradili braneći boje pulskog prvoligaša. Egzistencijalni problemi koji trenutačno muče neposredne proizvođače, htjeli to oni ili ne, moraju se odraziti i na njihove predstave na terenu, no ono što će svi od reda potvrditi je da financijska neimaština nije pretjerano narušila atmosferu u zeleno-žutoj svlačionici.

- Atmosfera u našoj svlačionici je, može se slobodno reći, vrhunska, za razliku od atmosfere oko kluba i stanja u kancelarijama na katu stadiona - nadovezao se Mateo Bertoša, kapetan istre 1961. - Iz ove kože ne možemo i prihvatili smo situaciju kakva je, drugo nam ne preostaje. Kad istrčimo na teren, svi oni problemi i stvari koje mi ne možemo promijeniti ostaju sa strane i pokušavamo se što je moguće bolje koncentrirati na utakmicu. Jedino o čemu razmišljamo je suradnja sa suigračima i protivnički igrači na koje moramo obratiti pažnju te kako ćemo napraviti dobar posao, dokazati se na terenu i potom kud koji, mili moji. Na kraju krajeva, sa svime što dobro napravimo pomoći ćemo prvenstveno sami sebi, jer će nas možda netko primijetiti pa ćemo doći u priliku da promijenimo sredinu i odemo negdje gdje će nam biti bolje nego u Puli. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter