Ciglom na središnjicu HDZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije osobe ozlijedene krhotinama stakla posljedica su incidenta što se u ponedjeljak poslijepodne dogodio na Trgu žrtava fašizma gdje je nepoznati izgrednik bacio ciglu u vrata središnjice Hrvatske demokratske zajednice.

Ovo je vec peti napad na imovinu HDZ-a u posljednjih nekoliko mjeseci: pocetkom ožujka bacen je Molotovljev koktel na zgradu HDZ-a u Bjelovaru, razbijeni su prozori na zgradi HDZ-a u Osijeku, a prostorije središnjice u Zagrebu i zgrade HDZ-a u Karlovcu bile su zalivene crvenom bojom.

Premijerka Jadranka Kosor napad ciglom na zgradu HDZ-a danas je ocijenila kao "klasican vandalski cin". "Policija mora obaviti svoj posao, tražim istragu i pronalaženje krivca jer je to klasicni vandalski cin, a i oštro kažnjavanje u skladu s hrvatskim zakonima", izjavila je Kosor.

Kako doznajemo, ovaj najnoviji iskaz revolta prema vladajucoj stranci dogodio se oko 15.15 sati kada je cigla doletjela u vrata stranacke zgrade. Komadi opeke i krhotine stakala što su se u iducem trenutku rasuli ozlijedili su 63-godišnjeg prolaznika i 59-godišnjeg službenog vozaca HDZ-a. Njemu su, kako doznajemo, komadici stakla doletjeli u lice.

Iz MUP-a su nam, nakon opetovanog ugrožavanja sigurnosti sjedišta vladajuce stranke, odgovorili kako ta zgrada ne spada medu šticene objekte. "O sigurnosti središta stranke, ukoliko smatraju da je povecan rizik, više bi racuna trebala povesti cuvarska služba što ju je HDZ angažirao", porucili su iz MUP-a. (N. BOŽIC, A. RAIC-KNEŽEVIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter