Ciganskim jazzom protiv pazinske magle

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvrsnim koncertom, drugim u svojoj kratkoj karijeri, pazinski bend Hot Club de Istra predstavio se pazinskoj publici u kaficu Epulon, u Spomen domu. Grupu cine ucenici Pazinskog kolegija koji osim prema klapskom pjevanju, naime nekolicina njih pjeva u mješovitoj školskoj klapi, gaje sklonost prema gypsy jazzu swingu. Taj se glazbeni pravac prema njegovom zacetniku Djangu Reinhardtu naziva i manouche jazz.

Srednjoškolci su atmosferu zagrijali predstavljanjem jazz standarda i manouchea, a publika ih je sve vrijeme bodrila. U drugom su dijelu više izvodili uobicajene jazz standarde, medu kojima se isticao Armstrongov "Summertime". Treci set skladbi odnosio se na vesele Reinhardtove melodije, poput popularnih "Rhytm future", "Nuages", "I've Found A New Baby", "Minor Swing" i ostalih. Subotnja vecer s nezaobilaznom magluštinom dobila je druge konture te je u Pazinu na tren približen zvuk velegradskih jazz klubova.

Iako su imali male probleme s akustikom i razglasom, svojim su nastupom pružili najbolje. Poglavito je bio zanimljiv dio u kojem su prikazali tehnicku dotjeranost pružajuci užitak slušanja manouchea. Bend cine Aldo Foško na klarinetu i klaviru, Mateo Paulišic na gitari i basu, Martin Galant na gitari, Donat Gnjatov na harmonici, Dominik Ujcic na trubi i Marko Roce na bubnjevima.

Hot Club de Istra ce u petak u 21.30 sati ponovo nastupati u Spomen domu, ali ovog puta sa zagrebackom Adastrom i bendom Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, u povodu 110. obljetnice osnivanja Gimnazije.


Podijeli: Facebook Twiter