Cicima vec dosadio snijeg

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cicariju je u srijedu zahvatila prava snježna mecava, a najkriticnije je bilo na dionici od Racje Vasi prema Brestu. "Prava katastrofa", požalio nam se oko podneva jedan vozac koji je kombijem, doduše bez lanaca, ali sa zimskim gumama, stigao do Trstenika te zapeo u selu medu kucama i nije mogao dalje.

Okrenuo se i vratio prema Lanišcu. U to je vrijeme na cesti bilo desetak centimetara snijega.

Gusti snijeg pracen burom na sjeveru Istre poceo je padati nocu s utorka na srijedu, a zabijelio je citavu Cicariju. U Brestu nedaleko od Žbevnice, u prijepodnevnim satima, u zapusima je mjestimicno bilo i 30-ak centimetara snijega.

Cesta je u tom dijelu laniške opcine bila prohodna jer je ralica nocu ocistila i posipala dionicu prema granicnom prijelazu Jelovice - Podgorje.

Cici su prognozirali da ce do veceri napadati izmedu 15 i 20 centimetara novog snijega i rekli da ce ovu zimu pamtiti kao jednu od najsnježnijih u posljednjih nekoliko desetljeca.

Nekada je bilo puno više snijega, u zapusima i do metar i pol. Padao je medutim rjede. Ove ga zime nema toliko kolicinski, ali zato svako malo pada. "Vec nam je dosadio", rekla je Ida Brljavac iz Bresta.

U buzetskoj kotlini prije podne je padala kiša, a u višim predjelima, na Vrhuvštini, Sovinjštini…, susnježica.


Podijeli: Facebook Twiter