Cicijev pogled na Villefranche

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Duško Marušic Cici, poznati i priznati pulski fotograf, proteklog je tjedna dio svojeg umjetnickog opusa predstavio francuskoj publici. Album koji cini 30 fotografija formata 100x75 u cijelosti je posvecen gradu Villefranche de Rouerque, pa i tema i naslov izložbe glase "Novi pogled na Villefranche/Un nouveau regard sur Villefranche". Povod ovom umjetnickom posjetu jest potvrdivanje potpisivanja prijateljstva izmedu gradova Pule i Villefranche de Rouerquea, a cije se bratimljenje dogodilo u svibnju protekle godine za obilježavanja Dana grada Pule.

- Tada sam zapravo i predstavio prvi put radove koje izlažem sada u Francuskoj, a nastali su za mojeg prvog posjeta Villefrancheu, prije tri godine, rekao je Cici i dodao da ce sa svojim fotografijama ondje gostovati mjesec dana. Za sljedecu godinu planira se novi postav njegovih djela koji bi u ovom francuskom gradu gostovao tri mjeseca.

Izložba pulskog fotografa uprilicena je u gradskom muzeju Cabrol (Musee Municipal Urbain Cabrol), a u popratnom katalogu, izmedu ostalog, piše da "na jedan izrazito lijep nacin obilježava polaznu tocku prijateljstva izmedu dva grada bisera, onaj jadranski i onaj de Rouerquea". Naglašava se nadalje da u Cicijevim pogledima na Villefranche - koji se krecu od kartuzijanskog samostana do La Collegiale preko kazališta, kapele Crnih pokajnika i trga La Fontaine - uranjamo u svijet u kojem je divljenje uvijek sjedinjeno s impresivnim dimenzijama i katkad nadrealisticnom scenografijom.


Podijeli: Facebook Twiter