Čičijev hommage gradu za rođendan

Duško Marušić Čiči i njegova vizija Pule (D. MEMEDOVIĆ)
Duško Marušić Čiči i njegova vizija Pule (D. MEMEDOVIĆ)

Kao i svake godine, i ove je godine u povodu Dana grada Pule otvorena izložba fotografija poznatog pulskog fotografa Duška Marušića Čičija, ovoga puta u galeriji Amfiteatar u pulskoj Areni.

- Ovo je peti put da se Čiči za Dan grada predstavlja u prostorima Arheološkog muzeja Istre, prošle je godine to bilo u galeriji C8, a prije dvije godine u Svetim Srcima. Ovoga se puta predstavio fotografijama Pule, stoga je izložba naslovljena "Pula 180" pravi hommage našem gradu za rođendan", kazao je ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo.

Sam se autor zahvalio svima onima koji su mu omogućili realizaciju ove izložbe, prije svega supruzi Sonji, ističući da je želio predstaviti razne aspekte Pule, poznate na nešto drukčiji način te one manje poznate, dok je u ime Grada Pule izložbu proglasila otvorenom pulska dogradonačelnica Elena Puh Belci.

Inače, ovaj fotograf već dugi niz godina priređuje izložbe u povodu Dana grada na raznim lokacijama.

Kako je u popratnom katalogu napisao pulski gradonačelnik Boris Miletić "naš poznati pulski fotograf Duško Marušić Čiči putem objektiva svoje kamere vješto je na fotografijama oživio bogatu prošlost Pule, uhvatio prolaznost sadašnjeg vremena i ponudio sjajne vizure budućnosti. Pulske ulice i trgovi, njezine poznate i manje poznate lokacije spojene su u jedinstvenom fotografskom duhu koji odiše prekrasnim šarmom i atmosferom očuvane kulturno-umjetničke baštine".

Duško Marušić Čiči rođen je u Puli, a od 70-ih godina prošloga stoljeća profesionalno se bavi umjetničkom, reklamnom, life style i sofisticiranom urbanom fotografijom. Od 1980. godine radi kao fotoreporter Večernjeg lista, a od 2010. kao fotoreporter u Pixsell Content Engine-Hrvatska news foto i video agenciji. Suradnik je u brojnim časopisima, a objavio je i Fotomonografiju Pule. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a izlagao je na više od stotinu skupnih i na 41 samostalnoj izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i radi u Puli.

Izložba ostaje otvorena do 20. lipnja. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter