Ćićarija: Normalizirana opskrba strujom

Tijekom sanacije uklonjeno je desetak stabala s dalekovoda (G. Č. Š.)
Tijekom sanacije uklonjeno je desetak stabala s dalekovoda (G. Č. Š.)

Snježno nevrijeme koje je proteklog vikenda zahvatilo sjever Istre uzrokovalo je kvarove na elektroenergetskoj mreži te je nekoliko naselja na području Ćićarije ostalo bez električne energije. Na sjeverozapadu laniške općine, u pograničnim Jelovicama, napadalo je petnaestak centimetara snijega, dok je visina snježnog pokrivača u Brestu dosezala dvadesetak centimetara. Pod težinom mokrog snijega lomile su se grane, rušila stabla i oštetili dalekovodi.

- Do prekida u opskrbi potrošača električnom energijom došlo je u subotu oko 19.20 sati i to zbog ispada 20kV dalekovoda iz Roča prema Lanišću. Intervencijom djelatnika Elektroistre Pula, Pogona Buzet, nakon 22 sata saniran je kvar na većem djelu dionice. Međutim, zbog nemogućnosti popravka kvara na manjoj dionici u tom su trenutku još 84 potrošača bila bez električne energije. S otklanjanjem kvarova nastavilo se i u nedjelju te je do 17.20 sati svim potrošačima ponovno uspostavljena isporuka električne energije. Tijekom sanacije uklonjeno je desetak stabala sa dalekovoda i podignuti su vodiči na tri stupa, izjavio je rukovoditelj Pogona Buzet Dražen Šverko.

U nedjelju oko 14 sati došlo je do i do kvara na 20kV dalekovodu za Jelovice uslijed čega su bez električne energije ostala 24 potrošača u naselju Jelovice. Kvar je potpuno otklonjen u ponedjeljak te je od 10 sati svim potrošačima normalizirana opskrba električnom energijom. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter