Cibalia - Dinamo 0:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebački Dinamo, vodeći sastav MAXtv Prve lige, uspio je slomiti otpor žilave Cibalije i slaviti u Vinkovcima golom Ivana Krstanovića u 13. kolu MAXtv Prve lige. Dugo su "modri" lomili otpor domaćina, da bi tek pred kraj utakmice to i uspjeli.

Nakon poraza od PSG-a u Ligi prvaka nogometaši Dinama doputovali su u Vinkovce na ogled 13. kola MAXtv Prve lige protiv Cibalije. Trener "modrih" Ante Čačić po tko zna koji puta je izmiješao sastav pa je tako u prvoj postavi istrčao Čileanac Carrasco, koji nije igrao protiv pariške momčadi, a u sastavu nije bilo ni Sammira, što se itekako vidjelo u igri vodeće momčadi prvenstva. Neobičan podatak jest i taj da je Dinamo stigao s tek 15 igrača!

Bilo to zbog ošamućenosti slijedom novog poraza u Europi ili pristupa "lako ćemo", nogometaši Dinama protiv Cibalije u prvom poluvremenu nisu ništa pokazali. Iako su imali većim dijelom loptu u svojem posjedu, neke suvisle akcije ili prilike nije bilo. Tek je Alispahić u 24. minuti pogodio vratnicu nakon slabo izvedenog slobodnog udarca Ibaneza.

Drugo poluvrijeme započelo je stopostotnom prilikom Dinama, točnije Pivarića koji je s pet metara, nakon dodavanja Alispahića pucao visoko iznad gola. Nedugo nakon te prilike Dinamo je postignuo gol koji je sudac Bebek poništio. Naime, u 49. minuti Vrsaljko je probio desnu stranu i pri ubačaju u peterac je pao i sudario se s vratarom domaćina, a ubačenu loptu Beqiraj je ubacio u gol, a Bebek je ocijenio da je Vrsaljko napravio prekršaj.

Nastavila se dominacija Dinama, pa je tako Kovačić s desetak metara iz trka neometan pucao preko gola. Nakon furioznog početka i opsade Cibalijinog gola, igrači Dinama su popustili. Tada je Ante Čačić u 71. minuti napravio dvije izmjene među kojima je ulazak Krstanovića umjesto Beqiraja, da bi samo četiri minute kasnije Krstanović iz drugog pokušaja iz blizine matirao domaćeg golmana i donio toliko željenu prednost Dinamu.

Do kraja utakmice prvoplasirana momčad prvenstva igrala je mudro čuvajući rezultat i toliko željenu pobjedu koja im barem donekle vraća mir. (D. K./Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter