Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay mnogi i dan-danas smatraju ponajboljom igracom adaptacijom nekog filma. Teoretski gledano, takvo nešto možda i nije posebno znacajno, no Escape from Butcher Bay je doista bila fantasticna igra tada manje poznatog Starbreezea i anonimnog Tigon Studiosa, tvrtke ciji je osnivatelj ujedno i glavni akter ove igre i istoimenog filma.
Vin Diesel i ekipa tako su odlucili napraviti reizdanje ove igre, te je dodatno obogatiti novim engineom, novim sadržajem i potpuno novom kampanjom.
Assault on Dark Athena naziv je druge kampanje koju možete smatrati i posve novom igrom, buduci da traje desetak sati i igraca stavlja u središte originalnih zbivanja, na novoj lokaciji. Iako igra izgleda jako dobro, ne može se reci da ce vizualno unaprjedenje ikoga zaprepastiti jer original je ipak bio jedna od najljepših igara prošle generacije konzola. S igracke strane, obje kampanje se temelje na istim elementima, odnosno na kombinaciji skrivanja i šuljanja u mraku i cistokrvnog napucavanja. Oba su pristupa vrlo interesantna, no nove animacije ubijanja hladnim oružjem ili golim rukama ono su što ovu igru cini izuzetno zabavnom.
I dok se Butcher Bay igra potpuno jednako originalu, s gotovo predodredenim segmentima stealtha i napucavanja, Dark Athena nudi više slobode i veci naglasak na izbor pristupa borbi, što u prijevodu znaci da se gotovo u cijelosti može igrati kao klasicna pucacina.
U svakom slucaju, zabava je zagarantirana, pogotovo ako ste ljubitelj franšize o Riddicku ili samo fan žanra.


Podijeli: Facebook Twiter