Chrome pobijedio IE i postao najpopularniji preglednik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Googleov Chrome preglednik upravo je nadmašio Microsoftov Internet Explorer te postao najkorišteniji preglednik na svijetu.

Premda je Chrome u nekoliko navrata, ali za vrlo kratko vrijeme, nadmašio Microsoftov preglednik, prošli tjedan prvi put se dogodilo da je Chrome postao broj 1 u razdoblju od punih tjedan dana.

Tocno 31.88 posto svjetskog web prometa obavi se preko Chrome preglednika, pokazali su rezultati analiticke tvrtke StatCounter. Internet Explorer je na drugom mjestu s 31.47 posto.

Unatoc tome što je razlika izmedu prvog i drugog mjesta gotovo neznatna, trend pokazuje da Chrome vec neko vrijeme ima uzlaznu putanju, dok IE pada.

IE je i dalje na vrhu preglednika u mnogim regijama, ukljucujuci Sjevernu Ameriku, medutim Chrome je postao jako popularan u Indiji i Južnoj Americi. Uostalom, u Južnoj Americi Googleova društvena mreža Orkut takoder ima znacajan udio na tržištu.

Veliki uspjeh IE može zahvaliti cinjenici da taj preglednik dolazi preinstaliran na sva Windows racunala, a ona pak upravljaju s oko 90 posto svih racunala na svijetu.

Tehnološki osvješteniji korisnici više vole koristiti Chrome jer je brži i ima minimalno korisnicko sucelje. (Net.hr)


Podijeli: Facebook Twiter