Christie's prodao najljepše haljine Liz Taylor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najljepše haljine legendarne glumice Elizabeth Taylor prodane su na dražbi kod Christie'sa u New Yorku za ukupno 2,6 milijuna dolara, medu njima i jedna Diorova haljina iz 1968. koja je prodana za više od 362.000 dolara.

Premda dražba nije izazvala euforiju poput aukcije nakita Elizabeth Taylor dan prije koja je donijela 115,9 milijuna dolara i pobila nekoliko rekorda, najstarije i najpoznatije glumicine haljine ipak su prodane za znatno vecu vrijednost od procijenjene.



Diorovu brokatnu haljinu sa srebrnim ukrasima iz kolekcije "proljece-ljeto 1968" s pripadajucom torbicom kupio je jedan americki muzej za 362.500 dolara, a bila je procijenjena na izmedu 4.000 i 6.000 dolara.

Ocaranost Liz Taylor, jednom od posljednjih legendi zlatnog doba Hollywooda, pridonijela je trostruko ili cetverostruko višoj cijeni prodaje od predvidene.

Aukcije se nastavljaju u cetvrtak na kojima ce bi ponudena druga odjeca i dodaci, a u petak ce se licitirati za kostime i druge filmske suvenire Elizabeth Taylor preminule 23. ožujka ove godine u 79. godini.


Podijeli: Facebook Twiter