Chris Rea 16. veljace u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Chris Rea, popularni glazbenik osebujna hrapava glasa i prepoznatljiva nacina sviranja gitare, nastupit ce u cetvrtak 16. veljace u zagrebackom Bocarskom domu u sklopu europske turneje Santo Spirito.

Na turneji koja je pocela 2. veljace u Hamburgu, a završava 5. travnja u Londonu, Rea promovira svoj posljednji album Santo Spiritio Blues, koji je izašao u posebnom luksuznom izdanju koje sadrži dva DVD-a i tri CD-a.

Ovo je drugo gostovanje tog britanskog pjevaca i gitarista inspiriranog bluesom u Hrvatskoj. Kad je prošli put gostovao u Zagrebu 2008., spletom okolnosti u njemu je boravio cetiri dana prije koncerta. Oduševljen najstarijim zagrebackim hotelom Esplanade, izjavio je da je opcinjen njegovom ljepotom i arhitekturom, te je izvadio fotoaparat i i fotografirao hotelski interijer.

U tri dana obišao je 11 zagrebackih muzeja, fotografirao arhitekturu zagrebackog centra, posjecivao restorane s domacom kuhinjom te uživao u domacim vinima, otkriva organizator koncerta novorodenu ljubav izmedu velikog glazbenika i hrvatskog glavnog grada.

Pjevaceva privrežnost Zagrebu potvrduje se i cinjenicom da na ovogodišnji zagrebacki koncert dovodi, kao iznimku na ovoj turneji, i suprugu Joan te kcerku Josephine kojoj je posvecena istoimena pjesma, objavio je organizator.

Backstage za Chrisa Reu prostirat ce se na cak 800 cetvornih metara. Šest kamiona dovozi opremu koja sadrži, osim vlastita ozvucenja i rasvjete, i sve ostalo što je neophodno da bi se ovakav koncert održao. Od organizatora nije tražio ništa, osim prostora koji ce urediti dizajneri koje dovodi sa sobom.

Chris Rea karijeru je poceo 1979. a ukupno je izdao 25 albuma. Premda je bio europska zvijezda i ranije, planetarni uspjeh postigao je hitom "Road to Hell " s istoimenog albuma iz 1989. Rea je prodao više od 30 milijuna albuma širom svijeta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter