Chocolate Disaster otvorili jazz veceri u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastupom kvarteta Chocolate Disaster u srijedu je u amfiteatru poceo jazz program koji ce se održavati srijedom, u izmjeni s nastupima ansambala koji ce izvoditi klasicnu glazbu.

Cjelokupni program nosi naziv Glazbene veceri u Areni, organiziraju ga Arheološki muzej, pulska Turisticka zajednica, Istarska glazbena scena mladih i Jazzbina, a rijec je o dodatnoj kulturno-turistickoj ponudi u pulskom amfiteatru. U koncertima mogu uživati oni koji kupe ulaznicu za razgledavanje amfiteatra.

Tako su u srijedu, smještene uz jednu od volti iznad glavnog ulaza u Arenu, cetiri cure iz Austrije, Njemacke i Hrvatske s odsjeka za jazz Glazbene akademije u Grazu izvele obrade "Night and day", "Night in Tunisia", "Corcovado", "Maiden voyage", što je i naziv njihovog CD-a. Za neke skladbe napravile su i vlastite aranžmane.

U malom gledalištu pred glazbenicama, gdje su bile pripremljene stolice za one koji su odlucili odgledati i odslušati cijeli koncert, okupilo se tridesetak posjetitelja, a bilo je i onih koji su stalno cirkulirali te malo uživali u svirci, malo u ambijentu i druženju.

Koncert kvarteta Chocolate Disaster u Areni bio je njihov treci nastup u Puli i okolici, a bit ce ih još. U bendu sviraju pijanistica Anna Doblhofer, kontrabasistica Leonore Hollauf, alto saksofonistica Anna Keller i bubnjarka Lada Obradovic.

Od jazz sastava u nastavku programa u pulskom amfiteatru još su najavljeni The Unleashed Bop Force 1. kolovoza, zatim trio Bazdanovic-Zorkic-Bernobic 15. kolovoza te još jedan bend cije ce se ime doznati naknadno, a koji ce nastupiti 29. kolovoza. Što se tice klasike, 18. srpnja nastupa duo Harmos, 8. kolovoza svira AmaPola, a 22. kolovoza AmaPola i Magic Flutes.


Podijeli: Facebook Twiter