Childs i Gurtu na Valamar Jazz Festivalu

Trilok Gurtu (Bernard RITOŠA)
Trilok Gurtu (Bernard RITOŠA)

Porečki otok Sv. Nikola je u sklopu 4. Valamar Jazz Festivala ugostio dva velikana svjetske jazz scene, američkog klavirista i kompozitora Billyja Childsa i legendarnog indijskog majstora table Triloka Gurtua.

Childs je nastupio u pratnji basista Hansa Glawischniga, bubnjara Kendrika Scotta i alt saksofonista Stevea Wilsona koji je znanje stekao svirajući s velikanima jazza.

Kvartet je ponudio jako dobar koncert nakon kojeg su pozornicu prepustili Triloku Gurtu, jednom od najzvučnijih imena ovogodišnjeg festivala. Gurtu je u Poreč, umjesto standardne postave svog banda s Paulom Fresuom i Omarom Sosom, doveo mlade i vrlo talentirane jazz glazbenike, španjolsko-njemačkog basista Jonathana Ihlenfelda Cuniada, turskog klavirista Tuluga Tirpana i trubača Frederika Köstera.

Oba nastupa bila su sjajna najava za nastavak festivala koji u Poreč svake godine dovodi izvođače iz samog vrha jazz scene.

Sutra će na otoku u 20 sati posjetitelji imati priliku čuti njemački funk-soul sastav Mo'Blow, a u 22 sata nastupa Eddie Palmieri Afro-Caribbean Jazz All-Stars. Kava se uz jazz može popiti u Papillonu gdje u sklopu Valamar Jazz Guerille u 10 sati nastupa Alma Dželil Quartet. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter