Chic modni dodaci za jesensku frizuru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukrasi za kosu najbrži su nacin da iz nicega stvorite odlicnu frizuru ili unaprijedite svoj dobro znani stil. Takoder, odlican su dodatak koji ce još nekoliko tjedana isticati vaše suncem okupane pramenove. No nema razloga zašto ih ne biste preselili i u nadolazecu sezonu.

Sva veca modna imena ove jeseni odlucila su se poigrati jednostavnijim i nešto maštovitijim ukrasima za kosu, koje cete lako pronaci i u drogerijama u susjedstvu. Koje su modne dodatke za kosu koristili i kakve stilove pritom stvarali, donosimo u nastavku.



Baršunasta trakica
Ovu jednostavnu trakicu, videnu na jesenskoj reviji Valentina, lako možete napraviti i same. No, ukoliko se ipak ne pozabavite time u kucnoj radinosti, dobra je vijest da se ona može pronaci u svakoj bolje opremljenoj drogeriji, a k tome cete moci birati i razlicite boje. Baršunasti detalji u kosi u nadolazecoj sezoni ce biti jako in.



Prsten za pundu
Veliku, zagladenu pundu, kakvu su nosili modeli na reviji Donne Karan, uistinu nije teško postici, a nece vam oduzeti ni mnogo vremena. Sve što vam treba jest ovaj tzv. krafna prsten od spužve. Jednostavno skupite kosu u konjski rep, na vrh stavite spomenutu instalaciju te omotajte kosu oko prstena prema unutra, pricvršcujuci svoju veliku pundu s bezbroj malih ukosnica.



Rajf sa šiljcima
Rajfovi ostaju popularni i ove jeseni, pod uvjetom male modifikacije. Na predstavljanju Fendijeve kolekcije, modeli su hodali pistom noseci na glavi rajfove sa šiljcima. Iste je kreirala Jennifer Behr, a ovaj zanimljiv dodatak, koji svakom izgledu daje edgy notu, može se pronaci u britanskoj robnoj kuci Liberty, kao i na njenom online shopu.



Predimenzionirane mašne
Mašne takoder volimo vec nekoliko sezona i vjerojatno ne postoji oblik u kojem se nisu pojavile. Giles ih je iskoristio kao ukras na glavama svojih modela, a osim što izgledaju vrlo maštovito, dodatni plus je što ih možete pronaci svugdje, pocevši od drogerija pa sve do high street brandova, kao što je, primjerice, ova velika crna mašna s gumicom iz Topshopa.



Kopce za kosu
Stilist Guido Palau zaslužan je za povratak kopci za kosu na modnu scenu. Na Pradinoj jesenskoj reviji, kosu modela dao je vezati u niski konjski rep, odnosno skupiti ju i povezati metalnim kopcama za kosu, koje su koštale, ne biste vjerovali, tek dvije funte. Ovo funkcionalno pomagalo dobro ce vam doci i za dnevnu i za nocnu varijantu, stoga svakako imajte barem jedan primjerak u torbici.



Cešljici za kosu
Još jedan trend izvucen iz naftalina su cešljici za kosu. Za njih je ponovno zaslužan Guido Palau, koji ih je koristio na Miu Miu reviji. Ovi tradicionalni ukrasi za kosu uistinu su multiprakticni i uz pomoc njih moci cete stvarati bezbroj frizura, kao i dati kosi dojam volumena. Kakav stil želite postici, odlucite sami. Cešljice takoder možete pronaci u svakoj drogeriji, a osim onih obicnih, crnih ili smedih, ove sezone mogu se nabaviti i cešljici ukrašeni cirkonima i cvjeticima, koji ce vašu frizuru uciniti krajnje chic.


Podijeli: Facebook Twiter