Chiavalonov "Ex Albis" u Top 25 maslinovih ulja svijeta

Sandi Chiavalon (D. Št.)
Sandi Chiavalon (D. Št.)

Istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje "Ex Albis" Sandija Chiavalona okrunjeno je prošli tjedan titulom jednog od najboljih svjetskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja iz ekološkog uzgoja. "Ex Albis", blend pet različitih sorti maslina, uvrstila je organizacija World Best Olive Oils u Top 25 maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgoja.

Zauzeo 18. mjesto

Ova organizacija već petu godinu sastavlja rang listu najboljih svjetskih proizvođača maslinovog ulja na bazi rezultata ostvarenih na 14 najvećih svjetskih natjecanja. Chiavalon je s uljem „Ex Albis“ nastupio na samo četiri od 14 natjecanja koja se uzimaju u obzir prilikom definiranja rang liste. No i unatoč tome, a zahvaljujući iznimnim rezultatima, na tim je natjecanjima prikupio veliki broj bodova i zauzeo 18. mjesto u poretku, ostvarivši ulazak u Top 25 maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgoja.

- Ova nagrada je najveći uspjeh kojeg je naša obitelj ostvarila u dosadašnjem radu. To je rezultat rada, strasti i odricanja cijele obitelji tijekom posljednjih 19 godina kad sam još kao 13-godišnjak zasadio naših prvih sto maslina. Danas obrađujemo 7.500 maslina, izvozimo trenutno u 12 država svijeta, rekao je Chiavalon i nastavio.

Veća vidljivost

Ovo priznanje nam donosi još veću, neprocjenjivu, vidljivost na svjetskom tržištu. Nagrada je ujedno i velika promocija Istre u svijetu. Nakon što je ove godine prestižni vodič Flos Olei Istru proglasio najboljom svjetskom maslinarskom regijom, i mi smo s ovim priznanjem, kao pojedinačni proizvođač, doprinijeli promociji naše regije u svjetskim razmjerima, izjavio je Sandi Chiavalon. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter