Chevrolet corvette - 60. rođendan filmskog junaka

Corvette (1953.) i Corvette 427 Convertible
Corvette (1953.) i Corvette 427 Convertible

Poznata po svojem izgledu i performansama, Chevroletova legendarna corvette u narednoj godini slavi 60 godina postojanja. Slava corvette ukorijenjena je u uspjehu ovog modela u američkoj kulturi i njegovoj vrhunskoj tehničkoj izvedbi. Tijekom vremena cijeli je niz inovativnih značajki pridonio njenom rastu.

Među primjerima iz prošlog desetljeća su run flat gume, info zaslon za projiciranje važnih informacija na vjetrobransko staklo ispred vozača te aktivan ovjes koji se automatski prilagođava uvjetima vožnje (Magnetic Selective Ride Control).

Dijelom i zbog njihova stalnog tehnološkog napretka corvette su oduvijek drage poznatim glumcima i glumicama pa je upravo ovaj trend poslužio kao ilustracija američke ljubavi prema tom legendarnom automobilu koja traje već 60 godina.

- Corvette je automobil kojemu se dive širom svijeta. Malo je automobila sa sličnim legendarnim statusom i pričom o uspjehu, rekao je Chevroletov direktor odnosa s javnošću za Europu Vijay Iyer.

Novom corvette 427 kabriolet collector's edition obilježit će se šezdeseta obljetnica ovog legendarnog sportskog automobila. To je najbrži kabriolet corvette svih vremena i dolazi s naprednim tehnološkim značajkama po kojima je ovaj model poznat.

- Gotovo 60 godina corvette nudi vrhunske značajke, tehnologije i izvanredne perfomanse, rekao je glavni izvršni inženjer, Tadge Juechter – osoba odgovorna za nadzor dizajna corvette 427 kabrioleta collector's edition.

Corvette i dalje utjelovljuje tehnološki napredak i slavu u filmskoj industriji. Baš kao vino, i corvette je bolja s godinama. A priča još nije ni blizu završetku - sljedeće će godine na sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila u Detroitu biti službeno predstavljena dugoočekivana Chevroletova corvette C7. (Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter